A szlovákoktól elszenvedett vereséggel a harmadik helyre csúszott a magyar válogatott

MTI 2019. szeptember 09., 23:59

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Szlovákia csapatától a hétfői Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, így csoportjában az elsőről visszaesett a harmadik helyre.

Fájó vereség: a piros mezes magyar válogatott nem tudott felülkerekedni a szlovákok fölött Fotó: MTI/Kovács Tamás

A vendégek a 40. percben Robert Mak góljával szereztek vezetést, majd a második félidő elején Szoboszlai Dominik szabadrúgásból egyenlített. A győztes találatot Robert Bozenik szerezte az 56. percben, így a magyarok hatodik mérkőzésükön is nyeretlenek maradtak Szlovákia ellen.

Marco Rossi szövetségi kapitány irányításával a nemzeti együttes először szenvedett vereséget hazai pályán, ezzel a kudarccal a horvátok vezetik a csoportot, egypontos hátránnyal Szlovákia és Magyarország követi, de előbbi jobb egymás elleni eredményével a második.

„A játékosaimat elismerés illeti. Játszottunk olyan jól, mint a szlovák válogatott. Mi nem tudtuk a helyzeteket értékesíteni, az ellenfél viszont ki tudta őket használni – összegzett a lefújást követően a Nemzetisport.hu szerint a magyar válogatott szövetségi kapitánya. –

Ez nem az első mérkőzés, hogy játékvezetői hibákkal kell szembesülnünk. Túl megy egy határon, hogy méteres lest nem vesznek észre, de ez nem feltétlenül a játékvezető hibája, a segítőit kell elmarasztalni.

Ugyanakkor remek csapattól szenvedtünk vereséget, nagyon jó játékosai vannak a szlovák csapatnak, ezért is mondtam a játékosoknak, mindent megtettek, emelt fővel hagyhatják el a pályát.”

„Sajnos azt a két meccset veszítettük el, amelyet a legjobban szerettük volna megnyerni. De még sok mérkőzés van hátra.

Ahogy az azeriek a horvátokat meglepték, mindent meg kell tennünk Splitben és Walesben is, hogy meglepetést szerezzünk. Hinnünk kell abban, hogy a labdarúgás istene kárpótol minket, és bár most mindent feketében látok, még nincs minden veszve” 

– fogalmazott Rossi.

Szoboszlai Dominiknek (piros mez) sikerült megszereznie első gólját a magyar nemzeti tizenegyben Fotó: MTI/Kovács Tamás

A magyarok legközelebb október 10-én Splitben a világbajnoki ezüstérmes Horvátország vendégei lesznek. Ahhoz, hogy a magyar válogatott ott legyen a részben hazai rendezésű 2020-as Európa-bajnokságon, a kvalifikációs sorozat hátralevő részében – azon kívül, hogy hazai pályán hozza az azeriek elleni kötelezőnek mondható sikert – bravúrra lenne szüksége vagy a világbajnoki ezüstérmes horvátok, vagy a legutóbbi kontinensviadalon elődöntős walesiek otthonában.
Az Eb-re a csoport első két helyezettje jut ki.

{K1}

Egyébként a hazai szurkolók „Az Európa-bajnokság előttetek, a fekete sereg mögöttetek” kiírással köszöntötték a magyar válogatottat, egyúttal arany-fekete háttérben úszva kifeszítettek egy hatalmas molinót, amely Mátyás királyt ábrázolta lovon ülve. Az impozáns látvány után kevésbé volt sportszerű, hogy egymás nemzeti himnuszát mindkét fél kifütyülte.

Labdarúgó Eb-selejtező, E csoport, 6. játéknap:

Magyarország-Szlovákia 2-1 (0-1)
--------------------------------
Groupama Aréna, 22 ezer néző, v.: Antonio Mateu Lahoz (spanyol)
gólszerzők: Szoboszlai (50.), illetve Mak (40.), Bozenik (56.)
piros lap: Baráth (a mérkőzés után)
sárga lap: Szoboszlai (6.), Dzsudzsák (19.), Szalai (53.), Baráth (54.), Nagy Á. (59.), Pátkai (69.), illetve Satka (12.), Vavro (41.)

Magyarország:
-------------
Gulácsi Péter - Lovrencsics Gergő (Bese Barnabás, 30.), Willi Orbán, Baráth Botond, Kádár Tamás - Kleinheisler László (Holender Filip, 85.), Nagy Ádám (Pátkai Máté, 65.) - Dzsudzsák Balázs, Szoboszlai Dominik, Sallai Roland - Szalai Ádám

Szlovákia:
----------
Martin Dubravka - Lubomir Satka, Denis Vavro, Milan Skriniar, David Hancko - Juraj Kucka (Jan Gregus, 86.), Stanislav Lobotka, Marek Hamsik - Albert Rusnak, Robert Bozenik (Michal Duris, 77.), Robert Mak (Lukas Haraslin, 86.)
A csoport állása:
1. Horvátország   5 3 1 1 10- 5 10 pont
2. Szlovákia         5 3 - 2 9- 7    9
3. Magyarország  5 3 - 2 7- 6    9
4. Wales               4 2 - 2 4- 4    6
5. Azerbajdzsán   5 - 1 4 5-13   1