Caracali gyilkosság: eljárás indult Dincă felesége ellen, a hatóságok külföldre is kiterjesztették a nyomozást

Hírösszefoglaló 2019. szeptember 06., 15:35

Emberölésben való bűnrészességre vonatkozó feljelentés nyomán eljárást indított a DIICOT a caracali gyilkosságok fő gyanúsítottjának, Gheorghe Dincának felesége, Elena Dincă ellen – erősítette meg Felix Bănilă, a DIICOT főügyésze.

Fotó: Facebook/Politia Romana

Felix Bănilă tájékoztatása szerint a feljelentést az egyik áldozat, Luiza Melencu édesanyja nyújtotta be augusztus 22-én.

A feltételezés szerint Elena Dincă, Gheorghe Dincă felesége tettestárs lehetett a caracali gyilkosságokban.

Közben a román hatóságok európai nyomozási határozatot küldtek az olasz igazságügyi szerveknek, nyomozati intézkedéseket kérve a Caracal-ügyben – számol be az Agerpres hírügynökség.

Felix Bănilă sajtótájékoztatóján rámutatott, az ügy tisztázása, illetve a bűntettek elkövetésében esetlegesen részt vevő más személyek azonosítása érdekében augusztus 7-én a DIICOT európai nyomozási határozatot küldött az olasz hatóságoknak, információkat kérve az üggyel kapcsolatban, július 25-én pedig bírói megkereséssel fordultak az Amerikai Egyesült Államok igazságügyi hatóságaihoz. Emellett megvizsgálták a gyanúsított, Gheorghe Dincă és családtagjainak bankszámláját, tranzakcióit – tette hozzá a főügyész.