MPP: Mezei János lemondatta a párt ügyvezető elnökét

Krónika 2019. szeptember 04., 18:10

Lecserélte országos ügyvezető elnökét a Magyar Polgári Párt (MPP), a döntés pedig arra utal, hogy nem csitulnak az alakulaton belül dúló ellentétek.

Sorbán Attila Örs lett az MPP új országos ügyvezető elnöke Fotó: Gábos Albin

A párt közleményben hozta nyilvánosságra, hogy szerdán a Hargita megyei Kápolnásfaluban ülésezett az MPP országos elnöksége, amelynek napirendjén a párt jelenlegi helyzete és a jövő évi kampányév kihívásai szerepeltek.

A kommüniké szerint a gyűlés során Mezei János pártelnök megvonta bizalmát Salamon Zoltán eddigi ügyvezető elnöktől, aki ezt követően, még a bizalmatlansági szavazás előtt benyújtotta lemondását az elnökség tagjainak.

„Egységes, tettre kész csapattal kell nekivágnunk a jövő évi kampányidőszaknak, hogy az önkormányzati választásokon jó eredményeket érhessünk el, mert folytatni akarjuk az erdélyi magyarság érdekében végzett munkánkat!” – idézte a párt elnökét a közlemény, amelyben nem szerepelt indoklás Salamon leváltásáról. Az országos elnökség tudomásul vette Salamon lemondását és Mezei János javaslata nyomán Sorbán Attila Örsöt választotta meg a párt új ügyvezető elnökének. Sorbán egyébként az Erdélyi Magyar Ifjak elnöki tisztségét is betölti.

Mint ismeretes, az MPP korábban Gálfi Árpád székelyudvarhelyi polgármestert váltotta le a városi pártszervezet éléről, az elöljáró kifogásolja a döntést.