Ismét súlyosan megsérült Nora Mörknek, a Bukaresti CSM Győrt is megjárt sztárjának térde

Krónika 2019. augusztus 26., 21:40

Bő másfél év alatt harmadszor is meg kell műteni Nora Mörknek, a Bukaresti CSM világ- és Európa-bajnok norvég kézilabdázójának térdét.

Nora Mörknek a karrierjébe kerülhet az újabb sérülés Fotó: Bukaresti CSM

A jobbátlövő a Győri Audi ETO KC csapatában eltöltött három szezon után idén nyáron igazolt a román főváros önkormányzata által finanszírozott együttesbe. Első meccsén, a Râmnicu Vâlcea ellen 29-23-ra megnyert vasárnapi Szuperkupa-mérkőzésen azonban ismét súlyosan megsérült a bal térde.

A Bukaresti CSM honlapjának hétfői híradása szerint az alapos orvosi vizsgálat térdszalag-szakadást állapított meg, ezért Mörknek operációra és több hónapig tartó kihagyásra lesz szüksége.

Az MTI emlékeztet, hogy a 28 éves játékosnak ez lesz a kilencedik térdműtéte, ezért a norvég szaksajtó szerint legújabb sérülése egyben a pályafutása végét is jelenti. A bukarestiek úgy fogalmaznak, a gyógyulás minden fázisában támogatni fogják a világ- és háromszoros Európa-bajnok átlövőt, hogy még erősebben térjen vissza a csapatba és egyelőre Mörk sem beszélt a visszavonulásról.

„Nem hiszem el, hogy ez bekövetkezett, iszonyú balszerencsés vagyok. Jó formában voltam, jól mentek a dolgaim. Sajnálom, hogy nem leszek ott a lányok mellett az előttünk álló időszakban, és nem segíthetem őket céljaink elérésében” – idézi a bukaresti klub honlapja Mörköt. A norvég kézilabdázó térdét a győri időszaka során kétszer kellett megoperálni: tavaly februárban és októberben.