„Őrületes tömeg” bulizott a Főtéren – Katartikus élménynek számító koncerteknek örülhetett a Kolozsvári Magyar Napok közönsége

Krónika 2019. augusztus 26., 08:07

Fergeteges koncerteket láthatott-hallhatott a hét végén a Kolozsvári Magyar Napok népes közönsége: többek közt a Neoton Família Sztárjai, Ákos, a Quimby, valamint Ferenczi György és a Rackajam fellépése örvendeztette meg a nagyérdeműt a kincses város főterén.

Ákos és zenésztársai koncertszelfije a Kolozsvári Magyar Napok közönségével Fotó: Ákos/Facebook

Szűkösnek bizonyult a kincses város főtere a Kolozsvári Magyar Napok hétvégi esti koncertjein. A rendezvénysorozatot vasárnap este Zorán zárta, a népszerű előadó fellépését Bojtorján-koncert előzte meg. Szombaton este egy tűt sem lehetett volna leejteni a Neoton Família Sztárjai koncertjén: a tömeg a Főteret övező utcákban is ott hömpölygött, hogy hallhassa-láthassa a hetvenes-nyolcvanas évek popikonjait. Bár Csepregi Éva két szám között eltévesztette a helyszínt, és a nagyváradi közönséghez szólt, az olyan népszerű slágerek, mint a Don Quijote, a Sandokan, a Pago-pago vagy a Holnap hajnalig megörvendeztették a közönséget.

Fergeteges koncertet adott a legnépszerűbb magyar férfi énekesnek számító Ákos is pénteken este. A Kossuth-díjas magyar dalszerző, zeneszerző, költő, énekes-előadóművész – 2016 után – második alkalommal lépett a kincses város Főterének nagyszínpadára.

A napokban Petőfi Zenei Díjban, az év férfi előadójának járó elismerésben részesült Ákos számos új, valamint természetesen korábbi, immár klasszikusnak számító szerzeményét (Örvény, Ilyenek voltunk) eljátszotta a kolozsvári Főteret megtöltő közönségnek. Emellett ugyanakkor felcsendült az énekes egykori popegyüttese, a Bonanza Banzai számos slágere is. Ákos közösségi oldalán is megemlékezett a kolozsvári fellépésről, megemlítve, hogy zenésztársaival három év után játszhattak újra a Szent Mihály templom tövében. „Katartikus élmény volt! Őrületes tömeg, fantasztikus hangulat. Aki ott volt, tudja. Köszönjük!” – olvasható a pop-ikon Facebook-oldalán. Kovács Ákos ebben az évben nem először, és nem is utoljára lép fel Erdélyben. Idei turnéja keretében július 27-én Tusnádfürdőn koncertezett a Tusványoson, vasárnap este pedig Szatmárnémetiben szórakoztatja a popzene rajongóit a Partiumi Magyar Napokon.

Csütörtök este a Kiss Tibor vezette Quimby zenéjére bulizhatott a magyar napok közönsége, őket megelőzően felejthetetlen koncertélményben volt része a minőségi zene szerelmeseinek, a virtuóz muzsikusok rajongóinak: Ferenczi György, a világ egyik legújítóbb szellemű szájharmonikása és zenekara, a Rackajam együtt muzsikált a Magyarország Érdemes Művésze díjas, illetve Liszt Ferenc-díjas Pál István „Szalonna” prímással és bandájával.