Ákos számára is katartikus élménynek számított a kolozsvári koncertje

Krónika 2019. augusztus 24., 14:48

Fergeteges koncertet adott a legnépszerűbb magyar férfi énekesnek számító Ákos pénteken este a Kolozsvári Magyar Napokon.

Ákos és zenésztársai koncertszelfije a kolozsvári közönséggel Fotó: Ákos/Facebook

A Kossuth-díjas magyar dalszerző, zeneszerző, költő, énekes-előadóművész – 2016 után – második alkalommal lépett a kincses város Főterének nagyszínpadára. A napokban Petőfi Zenei Díjban, az év férfi előadójának járó elismerésben részesült Ákos számos új, valamint természetesen korábbi, immár klasszikusnak számító szerzeményét (Örvény, Ilyenek voltunk) eljátszotta a kolozsvári Főteret megtöltő közönségnek.

Emellett ugyanakkor felcsendült az énekes egykori popegyüttese, a Bonanza Banzai számos slágere is.

Fotó: Rostás Szabolcs

Ákos közösségi oldalán is megemlékezett a kolozsvári fellépésről, megemlítve, hogy zenésztársaival három év után játszhattak újra a Szent Mihály templom tövében. „Katartikus élmény volt! Őrületes tömeg, fantasztikus hangulat. Aki ott volt, tudja. Köszönjük!” – olvasható a pop-ikon Facebook-oldalán.

Kovács Ákos ebben az évben nem először, és nem is utoljára lép fel Erdélyben. Idei turnéja keretében július 27-én Tusnádfürdőn koncertezett a Tusványoson, vasárnap este pedig Szatmárnémetiben szórakoztatja a popzene rajongóit a Partiumi Magyar Napokon.