Pályanyitás: átadták a dél-erdélyi autópálya Dévától nyugatra haladó 22 kilométeres szakaszát

MTI 2019. augusztus 15., 10:03

Szerda délután átadták a dél-erdélyi A1-es autópálya Dévától nyugatra haladó 22 kilométeres szakaszát.

Fotó: Facebook/Razvan Cuc

A pályaszakasz megnyitását a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) jelentette be honlapján. A társaság közölte: a pályaszakasz műszaki ellenőrzése és átvétele már hétfőn megtörtént, de

azért kellett két nappal halasztani a gyorsforgalmi út megnyitását, mert csak mostanra sikerült megegyezni a szomszédos pályaszakasz építőjével annak a csomópontnak a használatáról, amelyiken keresztül Marosillyénél fel lehet hajtani a Déváig vezető új szakaszra.

{K1}

Elkészült a Marosillye és Holgya közötti 21 kilométeres szakasz is, de a CNAIR minőségi okokra hivatkozva egyelőre elutasította ennek az átvételét. Răzvan Cuc szállításügyi miniszter kedden felszólította az át nem vett szakasz építőjét, hogy tíz napon belül javítsa ki a jelzett hibákat, és fogadja el a garancia kitolását a szerződésben rögzített négy évről tíz évre. A miniszter kijelentette: ha ez nem történik meg, elindítják a szerződésbontás előkészítését.

A szerdán megnyitott autópálya-szakasz azt a hézagot csökkenti le a jelenlegi 57 kilométerről 44 kilométerre, amelyet a pálya két, már megépült szakasza között országúton kell megtenni. Ha a másik megépült szakasz átadása is megtörténik, már csak egy 13 kilométeres szakaszon, Marzsina  és Holgya között kell letérni a pályáról az országútra.

A kimaradó szakasz megépítésére - szakértői becslések szerint - további négy évet kell várni,

ugyanis a CNAIR csak ezen a nyáron hirdette meg az útépítés közbeszerzési eljárását. Ezen az erdős, hegyes szakaszon több alagutat is kell fúrni, hogy a vadállatok zavartalanul átjuthassanak a pálya egyik oldaláról a másikra.

Az átadott pályaszakasz építése 2013-ban kezdődött, és a munkálatoknak 2016 májusában kellett volna befejeződniük. A CNAIR közölte, a Déva és Marosillye közötti 22 kilométeres szakasz áfa nélkül 419 millió lejbe került. Az összeg 85 százalékát az Európai Unió kohéziós alapjából biztosították.

{K2}