Újabb aranygeneráció: a magyar lányok nyerték az U17-es kézilabda-Európa-bajnokságot

Krónika 2019. augusztus 11., 17:08

A magyar leány válogatott százszázalékos teljesítménnyel megnyerte az U17-es kézilabda Európa-bajnokságot, miután a vasárnapi döntőben – a tornán másodszor – legyőzte Svédország legjobbjait.

Így örültek a magyar kézis lányok az U-17-es Európa-bajnokság fináléjának lefújásakor Fotó: Magyar női kézilabda-szövetség/Facebook

Magyarország válogatottja a szlovéniai Celjében rendezett kontinenstornán 28-24 arányban múlta felül a svédeket, akiket az Eb-n egyszer már sikerült legyőznie.

Kiss Szilárd szövetségi edző irányításával a magyar lányok – akik a tavalyi nyílt U16-os Európa-bajnokság győztesei – a pénteki elődöntőben 11-13-as félidőt követően 25-21-re legyőzték a dánokat.

Farkas Johannáék ezt megelőzően hibátlan mérleggel jutottak az elődöntőbe a leány U17-es kézilabda Európa-bajnokságon: sorrendben legyőzték Szlovákiát (31–18), Ausztriát (33–23), Romániát (39–32), a középdöntőben Svédországot (26–22), majd Norvégiát (28–27).

Csapatszelfi a korosztályos Európa-bajnoki trófea elhódítása után Fotó: Magyar női kézilabda-szövetség/Facebook

Ez idén a második fényes diadala a magyar női kézilabda-utánpótlásnak: a Győrben júliusban rendezett junior kézilabda Európa-bajnokságon ugyancsak a magyar válogatott szerezte meg az aranyérmet, miután a döntőben lehengerlő játékkal 27-20-ra legyőzte Hollandia együttesét. A 2018-as junior kézilabda-világbajnokságot szintén Magyarország nyerte.

{K1}