Liviu Dragnea megóvta a börtönből Viorica Dăncilă PSD-pártelnökké választását

Balogh Levente 2019. augusztus 08., 17:27

Óvást nyújtott be Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) jogerősen elítélt, és büntetését a rahovai börtönben töltő volt elnöke az új pártvezető, Viorica Dăncilă megválasztása ellen.

Fotó: Grigore Popescu/Agerpres

Az óvást, amelyben Dragnea Dăncilă elnökké választása mellett Mihai Fifor pártfőtitkárrá választása ellen is kifogást emel, Dragnea ügyvédje nyújtotta be a bukaresti törvényszéken, amely a PSD tisztújító kongresszusa eredményének hivatalosításáról dönt. Mint ismeretes,

Dragneát május 28-án ítélték három és fél év szabadságvesztésre hivatali visszaélésre való felbujtás miatt a Teleorman megyei gyermekvédelmi főosztály fiktív alkalmazottainak ügyében.

Dragneát abban találták bűnösnek, hogy a megyei önkormányzat és a PSD megyei szervezetének vezetőjeként arra kényszerítette a gyermekvédelmi főosztályt, hogy papíron alkalmazzanak két nőt, akik valójában a PSD-nek dolgoztak.

Dragnea bebörtönzése után a PSD június végén rendkívüli tisztújító kongresszust hívott össze, amelyen az éppen Dragnea által a miniszterelnöki székbe emelt, Dragnea bebörtönzése után pedig a párt ügyvivő elnöki tisztségét átvevő Viorica Dăncilát választották meg a PSD elnökévé.

{K1}