Nézők nélkül: elutasította az UEFA az oltyánok fellebbezését a craiovai futballbotrány ügyében

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. augusztus 07., 18:46

Elutasította a Craiovai Universitatea fellebbezését az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága, ezért az oltyán futballklubnak szurkolók nélkül, zárt kapuk mögött
kell fogadnia csütörtökön az Athéni AEK együttesét.

Fotó: Nicolae Badea/Agerpres

Az egyesület szerdán közleményben jelezte drukkereinek, hogy

a találkozóra korábban kiváltott belépők értékét visszatérítik.

A csapatot, mint ismeretes, a második kvalifikációs szakasz Honvéd elleni visszavágóján történt szurkolói rendbontások miatt 60 ezer eurós bírságra és három zárt kapus meccsre büntették. A Honvéd ellen is fegyelmi eljárás indult, azt augusztus 22-én tárgyalja a kontinentális szervezet illetékes testülete, ugyanakkor az eredményt eddig sikertelenül megóvó kispestiek szintén fellebbeztek az alapfokú ítélet ellen.

{K1}

A Craiova 19.15-kor fogadja a görög együttest, és 21.30-kor lép pályára az FCSB is az EL harmadik selejtezőkörének első meccsén a Mlada Boleslav ellen. Az együttest továbbra is az edzéssel ideiglenesen megbízott Vergil Andronache készíti fel, mivel

a klubtulajdonos George Becali és a Kolozsvári CFR volt edzője, Antonio Conceicao közötti tárgyalások nem jártak sikerrel.

A portugál, mint ismeretes, kedden Bukarestbe utazott, de bevallása szerint eltérő elképzeléseik vannak a labdarúgásról, ezért nem volt lehetséges a szerződéskötés.

A Digi­Sport úgy tudja, hogy a bukaresti piros-kékek következő kiszemeltje a tisztségre Mircea Lucescu, akinek az érkezése esetén még Becali is lemondana arról, hogy beleszóljon a keret összeállításába. A romániai csapatok közül, mint ismeretes, a Viitorul már kiesett az EL-ből, mint ahogyan magyarországi csapatok sem maradtak versenyben. Az országos bajnokok még érdekeltek a Bajnokok Ligájában, amelynek harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén a Ferencváros kedd este 1-1-es döntetlent ért el idegenben a Zágrábi Dinamo ellen. A Kolozsvári CFR szerdán 21 órától fogadja a Celtic Glasgow-t. A visszavágók jövő héten lesznek.