Folytatódik az amerikai rémálom, ezúttal Ohióban lőttek agyon embereket

Krónika 2019. augusztus 04., 12:02

Lövöldözés volt az Ohio állambeli Daytonban, a rendőrség szerint többen meghaltak és megsebesültek a támadásban – adta hírül az amerikai média vasárnap. Több sebesült állapota válságos. Korábban Texasban húsz embert lőtt agyon egy ámokfutó.
 

Rendőrök helyszínelnek a lövöldözés után Daytonban Fotó: CNN.com

A WHIO-TV helyi tévécsatorna úgy tudja, hogy a helyszínre kiérkező rendőrök lelőtték a támadót, de egy másik fegyveresnek – aki feltételezhetően a tettestársa volt – sikerült elmenekülnie. Az MTI által idézett rendőrség további áldozatok után kutatva átfésülte a környékbeli szórakozóhelyeket, és felszólította a lakosokat, hogy kerüljék a környéket.

Az Egyesült Államokban nem ritkák a fegyveres támadások, csak az elmúlt egy hétben számos hasonló bűncselekmény történt.

Mindössze néhány órával korábban az amerikai-mexikói határon fekvő El Pasóban volt fegyveres támadás, amelyben legalább húszan  meghaltak és 26-an megsebesültek. A támadó egy 21 éves fehér férfi volt, aki feltehetőleg idegengyűlöletből követte el tettét.

Kedden ketten meghaltak és egy rendőr megsebesült a Mississippi állambeli Southavenben, egy Walmart áruházban. Az elkövetőt meglőtték, majd őrizetbe vették. Múlt vasárnap hárman – köztük egy hatéves kisfiú – vesztették életüket és tizenöten megsebesültek, amikor egy 19 éves férfi egy AK-47-es gépkarabéllyal lövöldözni kezdett a kaliforniai Gilroyban rendezett fokhagymafesztiválon. A rendőrök agyonlőtték a támadót.