Hanggránát robbant a bíró füle mellett, megóvja a botrányos craiovai meccset a Honvéd

Krónika 2019. augusztus 01., 22:29

A pályán folytatódtak az incidensek a CSU Craiova és a Budapest Honvéd között az Európa Liga 2. selejtezőkörében csütörtökön este játszott visszavágó mérkőzésen. Az összecsapást végül büntetőkkel az olténiai gárda nyerte.

A Craiova szurkolói a meccs előtt és közben is kiviselték magukat Fotó: Nicolae Badea/Agerpres

Miután előzőleg az olténiai csapat szurkolói rátámadtak a budapesti drukkerekre, sőt éjszaka a vendégcsapat szálláshelyén is randalíroztak, a meccs idején is rendbontások történtek. Mivel a rendes játékidőben gól nélküli döntetlenre álltak a szemben álló felek, következett a hosszabbítás.

Ennek második félidejében a házigazdák kapuja előtt a játékosok között kisebb kakaskodás történt, és ekkor a Craiova keménymagjához tartozó szurkolói részlegéből valaki hanggránátot dobott a pályára.

Fotó: Nicolae Badea/Agerpres

A gránát a 123. percben mindössze egy méterre robbant fel Arnold Hunter északír játékvezető mellett, aki elterült a földön. A pályára befutott a mentőautó, és az orvosok több mint tíz percen keresztül ápolták a bírót. Az incidenst követően félbeszakadt a mérkőzés.

Mintegy félórás kényszerszünet után a negyedik játékvezető, Jamie Robert Robinson vette át az irányítást, és folytatódhatott a mérkőzés. A ráadás végén néhány percig tilitoliztak a játékosok, majd következtek a büntetők. A tizenegyespárbajt a Craiova bírta jobban idegekkel, a Honvéd három játékosa is hibázott, így a román csapat nyerte az összecsapást, és továbbjutott az Európa Liga 3. selejtezőkörébe.

A Honvéd búcsújával eldőlt, hogy utolsó magyar csapatként már csak a Bajnokok Ligája-selejtezőben érdekelt Ferencváros van versenyben a nemzetközi kupaporondon. Ugyanakkor a Budapest Honvéd honlapján csütörtök este megjelent közlemény szerint a klub megóvja a mérkőzést. „Klubunk számára elfogadhatatlan, ami a találkozó végén történt, hogy a játékvezető, vagy éppen a játékosaink veszélynek legyenek kitéve, a Honvéd vezetése pedig úgy döntött, hogy megóvja a találkozót, amelyet ilyen körülmények között nem lehetett volna tovább folytatni” – idézte az MTI a kispestiek kommünikéjét.

Európa-liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
CSU Craiova (román)-Budapest Honvéd 0-0 - tizenegyesekkel: 3-1
--------------------------------------------------------------
Craiova, 22 134 néző, v.: Hunter (északír)
sárga lap: Vatajelu (59.), Bancu (93.), Ionita (111.), Fortes (132.), illetve Lovric (23.), Kukoc (33.), Moretti (52.), Moutari (57.), Kamber (115.), Batik (132.)

Craiova:
--------
Piglacelli - Martic (Briceag, 13.), Kelic, Acka, Bancu - Cicaldau, Mateiu, Ivanov (Qaka, 75.) - Barbut, Roman (Fortes, 94.), Vatajelu (Ionita, 63.)

Budapest Honvéd:
----------------
Lefkovits (Berla, 40.) - Batik, Kamber, Lovric - King, Kesztyűs, Moretti (Uzoma, 73.), Banó-Szabó, Kukoc (Niba, 92.) - Moutari, Kulacs (N'Gog, 78.)

{A}