Az utcaművészet legismertebb képviselője, Banksy állít ki Kolozsváron

Bede Laura 2019. július 31., 18:35

Kolozsváron tekinthető meg csütörtöktől a The Art of Banksy kiállítás. Az angol graffitiművész 50 alkotását bemutató vándortárlat augusztus 1-től november 3-ig látogatható a Vaida Voevod Házban (Hunyadi tér/Piaţa Ştefan cel Mare 18.).

Fotó: www.amazon.ca

A The Art of Banksy kiállítás Isztambulból indult 2016-ban, azóta bejárta Párizst, Londont, Rómát, Berlint, Tel Avivot, Torontót, Montreált, Milánót. Képeket, fotókat és 3D tárgyakat tartalmaz, többek közt a Lány léggömbbel (Girl with Balloon), a Police Kids, a Bomb Hugger című alkotásokkal ismerkedhetnek meg a látogatók. A tárlatot Banksy életéről és életművéről szóló videók egészítik ki.

A szervezők emlékeztetnek, hogy a street-art (utcaművészet) legismertebb képviselőjét,

Banksyt a Times magazin a bolygó 100 legbefolyásosabb embere közé sorolta, noha identitását továbbra is homály fedi.

Annyit lehet tudni róla, hogy az Egyesült Királyságban, Bristol városban született. Banksy neve tavaly azzal került a címlapokra, hogy

a Lány léggömbbel című munkája egy aukción megsemmisítette önmagát, pár másodperccel azután, hogy elkelt 1,4 millió angol fontért.

A kolozsvári kiállításra a Vaida Voevod Háznál, valamint online az Eventim.ro oldalon lehet jegyeket vásárolni. Hétköznapra 35 lejért, hétvégére 40 lejért lehet belépőt váltani. A diákok és nyugdíjasok 20 lejes jegyet vásárolhatnak hétköznapra és 30 lejért látogathatják a kiállítást hétvégén. A 7 évnél kisebb gyerekek számára a tárlatlátogatás ingyenes.