BL: továbbjutott a Kolozsvári CFR, amelyre a skót Celtic vár a harmadik fordulóban

Krónika 2019. július 30., 22:11

A Kolozsvári CFR döntetlent játszott a Maccabi Tel-Aviv együttese otthonában a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának második, kedd este lejátszott mérkőzésén, és bejutott a harmadik fordulóba.

A CFR-nek sikerült felülemelkednie izraeli ellenfelén Fotó: Kolozsvári CFR

A romániai bajnokcsapat a második forduló múlt heti első mérkőzésén minimális, egygólos előnyt szerzett az izraeli gárda ellen hazai pályán. A kedd esti idegenbeli visszavágón a Maccabi a 15. percben Blackman révén ledolgozta hátrányát, három perccel később azonban Culiónak büntetőből sikerült válaszolnia.

A Kolozsvári CFR-nek az első félidő hajrájában újabb találatot sikerült szereznie, mégpedig Rondon fejesgólja révén.

A második félidő legelején, a 48. percben a házigazdáknak Cohen találatával még sikerült kiegyenlíteniük, ám újabb gólra már nem futotta. A kincses városi együttesnek ezáltal 3-2-es összesítéssel sikerült továbbjutnia a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójába. Itt a Celtic Glasgow vár a Kolozsvári CFR-re.

Bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójába a Ferencváros is, miután a múlt heti, hazai 3-1 után kedden 1-1-es döntetlent játszott a máltai Valletta otthonában. A magyar bajnok a következő körben a horvát Dinamo Zagrebbel találkozik, amely a georgiai Saburtalón lépett túl.

Bajnokok Ligája-selejtező második forduló

Maccabi Tel-Aviv–Kolozsvári CFR: 2-2 (összesítésben 2-3)