Ausztrália legyőzésével elődöntőben a magyar férfi vízilabda-válogatott is Kvangdzsuban

Krónika 2019. július 23., 12:09

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-9-re legyőzte Ausztrália csapatát, ezzel bejutott az elődöntőbe a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Tudta a bal kéz... Vámos Márton az utolsó másodpercekben szerezte a győztes gólt Fotó: Vlv.hu

A mérkőzést Vámos Mártonnak a lefújás előtt nágy másodperccel szerzett találata döntötte el a magyar együttes javára. Märcz Tamás együttese ezzel egyetlen lépésre van az ötkarikás kvótától, ugyanis a Koreai Köztársaságban a férfiaknál két indulási jogot osztanak ki: mivel az olimpiai bajnok Szerbia – amely világliga-győzelmével már biztosította helyét Tokióban – a negyeddöntőben kikapott a spanyoloktól, ezért a két döntős vehet részt a jövő évi ötkarikás játékokon.

Az MTI emlékeztet: legutóbb 2013-ban, Barcelonában fordult elő, hogy a férfi és a női válogatott is négy közé jutott a világbajnokságon, előbbi a katalán fővárosból arany-, utóbbi bronzéremmel tért haza.

A győzelemhez az is kellett, hogy a harmadik negyedben medencébe szállt a magyar válogatott csapatkapitánya, Varga Dénes, aki az Új-Zéland elleni első mérkőzésen ujjtörést szenvedett, és azóta nem játszott. A Ferencváros klasszisa megmutatta, hogy gyakorlatilag törött ujjal is a világ egyik legjobbja: távolról lőtt csodálatos csuklómozdulattal kapufás gólt, majd az ő irányításával levezényelt fórból Sedlmayer Tamás talált be, ezzel a magyarokhoz került a vezetés. Az ausztrálok még egyenlítettek, de a hajrában Vámos bombája mindent eldöntött.

A magyarok a csütörtöki elődöntőben – romániai idő szerint 12.30 órától – az olasz-görög párharc győztesével játszanak.

Eredmény:
vízilabda, férfiak, negyeddöntő:
Magyarország-Ausztrália 10-9 (3-3, 2-3, 3-1, 2-2)
--------------------------------------------------
gólszerzők: Zalánki, Vámos 3-3, Manhercz, Jansik Sz., Varga Dé., Sedlmayer 1-1, illetve Power, Edwards, Roach, Kayes 2-2, Ford 1