Bajnokok Ligája: kettős győzelemmel jutott tovább a Fradi, kétgólos összesített hátrányból állt fel a CFR

Krónika 2019. július 17., 23:04

A Ferencváros 3-2-re nyert a bolgár Ludogorec vendégeként a szerdai visszavágón, így kettős győzelemmel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójából. A Kolozsvári CFR 3-1-re legyőzte a vendég Asztanát, és szintén a BL-ben folytatja.

Ismétlődő gólöröm. A Fradi három találatot ünnepelt Bulgáriában Fotó: Fradi.hu

A Fradi a hazai 2-1-es sikert követően az ukrán Igor Haratin és a szlovák Michal Skvarka góljaival már a 21. percben 2-0-ra vezetett, de a hazaiak még a szünet előtt szépítettek.

A második félidő elején a norvég Tokmac Nguen találata végleg eldöntötte a párharcot a magyar bajnok javára, a bolgárok újabb szépítése legfeljebb szépségtapasz lehetett számukra, mert a Ferencváros 5-3-as összesítéssel lépett tovább.

A Ludogorecnél ezúttal is a kezdőben kapott helyet a román Cosmin Moți, aki a 82. percben piros lapot kapott, míg Claudiu Keserü a szünetben állt be, de csak helyzetig jutott.

A második körben a máltai Valletta vár a zöld-fehérekre, akik július 23-án vagy 24-én hazai pályán kezdenek, majd a visszavágóra egy héttel később a szigetországban kerül sor. A Valletta az első körben az idegenbeli 2-2 után 1-1-gyel zárt a luxemburgi Dudelange ellen, így idegenben szerzett több góllal jutott tovább.

A BL 32 csapatos főtáblájához még három párharcot kellene nyernie az FTC-nek, amely 15 év után jutott túl egy ellenfélen a legrangosabb európai kupasorozatban.

Szintén a Bajnokok Ligája második körében folytatja a román bajnok Kolozsvári CFR,

amely számára rémálomszerűen kezdődött az Asztana elleni hazai visszavágó, hiszen az első meccset 1-0-ra megnyerő kazahok már a 4. percben vezetéshez jutottak a Gépész utcában.

Fotó: Farkas Tamás

Ám Omrani a 10. percben egyenlített, majd negyed órára rá egy öngól már a fellegváriakat juttatta előnyhöz. A második félidőben pedig a továbbjutást érő találat is megszületett: a 73. percben ismét Omrani volt eredményes. A kolozsváriak a folytatásban a Maccabi Tel-Aviv ellen bizonyíthatnak. A CFR jövő héten otthon kezd a BL-selejtezősorozatba a második körben bekapcsolódó izraeli bajnok ellen.

{K1}