Önálló államfőjelölt indításáról döntöttek szociáldemokraták a párt végrehajtó bizottságának hétfői ülésén

Hírösszefoglaló 2019. július 15., 18:29

A Szociáldemokrata Párt (PSD) önálló jelöltet indít a novemberi államfőválasztáson, az alakulat kongresszusa augusztus 3-án hagyja jóvá a jelölését – jelentette be hétfőn Viorica Dăncilă.

Mindent vagy semmit. Viorica Dăncilă kilátásba helyezte lemondását, amennyiben a PSD jelöltje nem jut be az elnökválasztás második fordulójába Fotó: Gov.ro

A miniszterelnök a PSD országos végrehajtó bizottságának ülését követően azt mondta, a vezetőtestület ülésén azt is szavazásra bocsátották, hogy párton kívüli jelöltet indítsanak az államelnök választáson, hogy a koalíciós partner Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) jelöltjét, Călin Popescu-Tăriceanut támogassák.

A szavazás eredménye szerint azonban a PSD saját jelöltet kíván állítani, akit az ALDE és a Pro Románia is támogat, így tárgyalásokat folytatunk majd a témáról mindkét alakulattal”

– idézte az Agerpres Dăncilát, aki szerint augusztus 3-ára hívják össze a párt kongresszusát, hogy hagyja jóvá a jelölést.

A miniszterelnök azt mondta, be fogja nyújtani lemondását a pártelnöki tisztségről, ha az alakulat jelöltje nem jut be az elnökválasztás második fordulójába.