Román állampolgárok is életüket vesztették a görögországi ítéletidőben

Krónika 2019. július 11., 09:28

Legalább hat turista – közöttük egy román állampolgárságú nő és egy nyolcéves gyermek – életét vesztette csütörtökre virradóra a heves jégesők, szélviharok és esőzések miatt Görögországban.

Fotó: Rik Freeman/Twitter

A rendőrség szerint a viharok szerdán este vonultak végig az ország északi részén található – turisták körében közkedvelt – Halkidiki-félszigeten. Egy cseh házaspár akkor vesztette életét, amikor lakókocsijukat a heves széllökések magukkal rántották. Egy orosz férfinak és a fiának az életét egy kicsavart fa oltotta ki Potídea városában.

Egy román állampolgárságú nőt és egy nyolcéves gyereket pedig a vihar következtében leszakadt tetőelemek ütöttek agyon Néa Plagiában egy étteremben.

Fotó: Twitter

A hatodik halálos áldozatról egyelőre nem tudni részleteket. Az MTI közölte, a tűzoltóság szerint húszan kerültek kórházba az ítéletidő miatt. Egy klinika viszont azt közölte, hogy 60-70 embert is el kellett látniuk, többnyire csonttörések miatt. „Ez az első eset 25 éves pályafutásom során, hogy ilyet megéltem” – hangsúlyozta Athanasziosz Kalcasz, az egészségügyi intézmény vezetője az OPEN TV műsorában. „Annyira hirtelen és váratlanul történt minden” – tette hozzá.

A Halkidiki-félszigeten jelenleg több tízezer – főleg kelet-európai államokból érkezett – turista üdül.