Rendőrök a Kincsem „főszerepében”: kiviselték magukat a maksai egyenruhások a lovasszínházi előadás közben

Szucher Ervin 2019. június 30., 16:32

Kisebb incidens tarkította a komáromi Nemzeti Lovas Színház szombat esti, a Székely Vágta keretében a maksai Óriáspince-tetőn színre vitt produkcióját.

A Nemzeti Lovas Színház szombat esti produkciója a maksai Óriáspince-tetőn Fotó: Facebook

A Kincsem, a legyőzhetetlen csodakanca epikus története című előadás vége felé a játékteret a közönségtől elválasztó sávra behajtott egy rendőrautó, amely jelentősen megzavarta a látási viszonyokat. A nézők hangosan fejezték ki nemtetszésüket, fütyülni, hurrogni kezdték a szervezőkkel vitatkozó két rendőrt.

A szervezők sátra mellett álló tömegből valaki bekiáltotta, hogy „Érzéketlenek vagytok”!

Ekkor az egyik rendőr megfordult, és mielőtt beült volna a CV 082-es rendszámú szolgálati Daciája kormánya mögé, hangosan megfenyegette az ideges nézőt: „Vezi că mă întorc după tine!”. Azaz: vigyázz, mert visszajövök érted. Előadás után a rendezők elmondták, hogy a szolgálati kocsijával a nézőtér elé beálló maksai rendőrfőnök azt követelte tőlük, hogy szakítsák félbe az előadást, és a hangosbemondóba jelentessék be, miszerint egy szabálytalanul parkoló autó akadályozza a forgalmat. A szervezők azonban nem tartották indokoltnak az előadás megszakítását, annál is inkább, mivel alig több mint tíz perc maradt hátra a lovasszínházi produkcióból.

Lapunk kíváncsi volt a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság álláspontjára, különösképpen a maksai rendőr 1989 előtti időszakot idéző fenyegetésére. Miután leellenőrizte a történteket, Petre Sorin Anghelescu rendőrfőbiztos, a megyei kapitányság főosztályvezetője az intézmény nevében elnézést kért az incidensért és elmondta, hogy semmi nem teszi indokolttá az efféle viselkedést. A megyei rendőrség illetékese belső vizsgálatot helyezett kilátásba a maksai rendőrőrs két munkatársának magatartása miatt.