Bemutatták a Puskás Akadémiánál Fülöp Lorándot, az FC Botoșani-tól érkező erdélyi focistát

Páva Adorján 2019. június 18., 13:49

Hivatalosan is bemutatták kedden az NB I-ben szereplő Puskás Akadémia labdarúgócsapatánál Fülöp Lorándot, aki a román élvonalban szereplő FC Botoșani-tól érkezett a magyar bajnokságba.

Fotó: Facebook/Fülöp Lori

A 21 éves, marosvásárhelyi születésű támadó kétéves szerződést kötött új klubjával. Az előző idényben 25 élvonalbeli bajnokin 8 gólt és négy gólpasszt jegyzett – emlékeztet a Nemzetisport.hu. Fülöp Loránd rövid bemutatkozó videója szerint a célja az, hogy góljaival, gólpasszaival segítse új csapatát a minél eredményesebb szerepléshez.

Amint arról beszámoltunk, Fülöp átigazolása „kiverte a biztosítékot” román nacionalista körökben: egyesek azt követelték Mirel Rădoitól, a román U21-es válogatott szövetségi kapitányától, hogy ne hívja be többé a keretbe. A Gazeta Sporturilor (Gsp.ro) egyik vezércikkírója, Dan Udrea nem a sáromberki származású futballista tehetségét vagy tudását vonta kétségbe, hanem azon ütközött meg, hogy Fülöp az NB I-es Puskás Akadémiát a magyar felnőtt válogatottba való bekerülése érdekében választotta a Botoşani helyett.

{K1}

Fülöp Loránd egyébként a tartaléklistáján szerepel a román U21-es labdarúgó-válogatottnak, amely kedden kezdi meg szereplését Horvátország ellen az Olaszország és San Marino által rendezett korosztályos Európa-bajnokságon.