Erdélyi magyar másodéves egyetemistáknak hirdet felvételt az MCC kolozsvári programja

Krónika 2019. június 15., 23:40

Az alapképzésen ősszel második évüket kezdő kincses városi diákok jelentkezését várja a budapesti Mathias Corvinus Collegium (MCC) kolozsvári egyetemi programja, amelyre június 20-áig lehet jelentkezni.

Fotó: Mathias Corvinus Collegium

A hagyományos oktatást kiegészítő szakirányos képzések célja, hogy felkarolja azokat a tehetséges egyetemi hallgatókat, akik a kurzusok elvégzését követően környezetük javára szeretnék fordítani a megszerzett tudást. A sikeres felvételit tett diákok teljesen ingyen képezhetik magukat az MCC kolozsvári központjában.

A tehetséggondozó intézmény szerint a program során nemcsak vezetői tapasztalatokat szereznek a résztvevők, de lehetőségük van arra, hogy idegen nyelvi ismereteiket tökéletesítsék, valamint arra, hogy neves szakemberektől tanuljanak.

„Tapasztalataink szerint nálunk olyan használható tudással gyarapodnak a hallgatók, amelyet a szakmai életben szinte azonnal kamatoztatni tudnak” – mondta Lánczi Péter, az MCC ügyvezetőigazgató-helyettese. Az egyetemisták a program keretében Erdély-tanulmányok, média és kommunikáció, valamint nemzetközi kapcsolatok és gazdaság szakirány közül választhatnak. A heti két alkalommal megtartott kurzusok mellett a diákok mentorok által felügyelt projektmunkák során gyakorlati tapasztalatokat szereznek.

Továbbá a képzések által tágabb látókörre tesznek szert és mélyebb ismereteket tudnak szerezni egy-egy kiválasztott területen. Mivel az MCC a szakmai fejlődésen túl az összetartozást erősítő pezsgő közösségi diákéletet is fontosnak tartja, ezért a résztvevők itt is élményekkel teli programokra, táborokra számíthatnak. Azoknak, akik lehetőséget látnak a program által kínált képzésekben és jelentkeznek, felvételi keretén belül szóbeli és írásbeli vizsgát kell tenniük. Míg előbbi egy logikai- és szókincsteszt kitöltését, valamint a választott szakirány által megadott témák közül egy kidolgozását jelenti, addig a szóbeli vizsgán a megírt esszét kell prezentálni a felvételi bizottság előtt.

Az MCC kolozsvári egyetemi programjának szakirányos képzéseire június 20. éjfélig adhatják be pályázatukat az érdeklődők. A képzésről és a jelentkezés feltételeiről bővebb információ az intézmény honlapján (http://mcc-kolozsvar.ro/) olvasható.