Partnerkapcsolati megállapodást kötött Budapest II. kerülete és több kolozsvári magyar szervezet

MTI 2019. június 15., 10:20

A kulturális kapcsolatok szorosabbra fűzését szolgáló partnerkapcsolati megállapodást írt alá pénteken a II. kerület polgármestere kolozsvári magyar szervezetek és intézmények képviselőivel Budapesten.

Gergely Balázs, a Kincses Kolozsvár Egyesület elnöke és Láng Zsolt polgármester Fotó: Facebook/II. kerület (Budapest)

A Marczibányi Téri Művelődési Központban

Láng Zsolt II. kerületi polgármester, Gergely Balázs, a Kincses Kolozsvár Egyesület elnöke, Szenkovics Dezső, a Sapientia Egyetem dékánhelyettese, Nagy Péter, a Vallásszabadság Háza igazgatója és H. Szabó Gyula, a Románia Magyar Könyves Céh elnöke írta alá a megállapodást

– közölte a Klebelsberg Kultúrkúria pénteken az MTI-vel.

A megállapodás keretében a II. kerület és kulturális intézményei még szorosabbra fűzik kapcsolatukat a kolozsvári magyar szervezetekkel. Ennek első lépéseként szombaton, a II. Kerület Napja elnevezésű rendezvényen a fiatal kolozsvári író, Lupescu Kata könyvbemutatóján vehetnek részt az érdeklődők, valamint az együttműködő szervezetek vezetői mérik össze szakácstudományukat kerületi csapatokkal a szokásos éves főzőversenyen a Millenárison.

Augusztusban a II. kerület kulturális programokkal képviselteti majd magát a Kolozsvári Magyar Napokon Láng Zsolt polgármester részvételével.