Retró övezetté alakul a Mikó-kastély területe – három különböző zenei színpad az Oltszemen szervezendő diMANSIONS fesztiválon

Bede Laura 2019. június 13., 13:29

Az oltszemi Mikó-kastély területén hamarosan kezdődik a június 14. és 16. között rendezendő nagyszabású diMANSIONS retró fesztivál, ahol hazai és anyaországi fellépők, valamint a 80-as, 90-es és 2000-es évek retró zenei világsztárjai adnak élő koncertet.

Buliernyő. A retró fesztiválon egy akár 10 ezer fő befogadására képes óriássátrat is felállítanak Fotó: diMANSIONS fesztivál

Zajlanak a diMANSIONS retró fesztivál helyszíni előkészületei, péntektől pedig Erdély legnagyobb retró rendezvénye várja majd a szórakozni vágyókat történelmi környezetben, a műemléknek számító oltszemi Mikó-kastély területén.

Az akár 10 ezer fő befogadására is képes óriássátornak köszönhetően az esetleges rossz időjárás sem akadályozhatja meg a bulizást.

A rendezvény első napján, pénteken egy világsztár köszönti a résztvevőket, hiszen a legendás Modern Talking zenekarból ismert Thomas Anders ad koncertet, őt követi Lou Bega és a Hermes House Band fellépése, de már a kora délutáni órákban a hazai retró zene méltán ismert csillagának, Mirabela Dauernek és az angol Massaoke produkciójának örvendhetnek a jelenlevők.

Szombaton a helyi Musicum, illetve a hazai Bosquito zenekar fellépésével kezdődik a múltidéző parti, majd a jamaicai Inner Circle lép színpadra, őket pedig Tania Evans és Turbo B ex Snap!, valamint Dr. Alban követi. A rendezvény utolsó napján, vasárnap a hamisíthatatlan rockzenéjé lesz a főszerep: fellép a romániai Coco együttes, a Compact zenekar és nemzetközi hírnevű Dire Straits Experiment.

A zárónapon ugyanakkor magyarországi együtteseket is köszönthetnek a fesztivál résztvevői, hiszen jelen lesz, és nagyszabású koncertet ad a fennállásának idén 40. évfordulóját ünneplő Karthago zenekar, valamint a Guns’N’Roses tribute zenekaraként ismert Reckless Roses is.

A háromszéki retró rendezvényre érkezőket három különböző zenei színpad várja: a Kayam Stage, amelynek koncertterét óriássátor fedi, az Ursus Stage és a Silent Disco. Utóbbi valódi különlegességnek számít, hiszen ott – a helyszínen kapott fülhallgatók segítségével – mindenki maga választhatja ki, milyen zenére szeretné átbulizni az előtte álló éjszakát.

A diMANSIONS fesztiválon több mint tíz hazai lemezlovas (Sepsiszentgyörgyről, Csíkszeredából, Kézdivásárhelyről, Székelyudvarhelyről és Kolozsvárról egyaránt) gondoskodik majd a folyamatos jókedvről – a 80-as, 90-es és 2000-es évek zenéjével „felfegyverkezve”.

A fesztiválhoz közeli városokból folyamatos buszjáratok közlekednek majd a helyszínre és vissza, így Sepsiszentgyörgyről, Kézdivásárhelyről, Csíkszeredából (tusnádi megállóval) és Brassóból is könnyedén megközelíthető lesz a rendezvény. A szervezők tájékoztattak: a buszok menetrendjét hamarosan elérhetővé teszik mindenki számára weboldalukon.

A szervezők felhívták a figyelmet, hogy még elérhető néhány belépőjegy, amelyet az érdeklődők megvásárolhatnak a www.dimansions.ro oldalon vagy a Iabilet.ro, az Eventim.ro, a Myticket.ro és Bilete.ro oldalakra ellátogatva. A napijegyek 138 lejért, a bérlet pedig 245 lejért érhető el.