Hajtóvadászat folyik a megsebesült bánsági rendőrgyilkos után, akinél fegyver van

Krónika 2019. június 02., 19:56

Három megye több száz rendőre és csendőre keresi azt a 47 éves veszélyes bűnözőt, aki vasárnap egy rajtaütés során agyonlőtt egy rendőrt a Temes megyei Jezvin településen.

Képünk illusztráció Fotó: Gecse Noémi

A 43 éves temesrékási Cristian Amariei rendőrt vasárnap délután két halálos lövés érte – egy a nyakán, egy pedig a mellkasán –, amikor társaival elő akarta állítani a rablási kísérlet miatt nemzetközi körözés alatt álló férfit.

A rendőrség által üldözött férfi egy adott pillanatban kiszállt a kocsijából és bemenekült egy épületbe a Temes megyei Jezvinben. A rendőrök körbezárták az épületet, a férfi pedig tüzelni kezdett, megsebesítve a nyakán és a mellkasán az egyik rendőrt.

Mintegy két órán keresztül próbálkoztak a sérült rendőr újraélesztésével, de sikertelenül. Az áldozat húsz éve dolgozott a rendőrség kötelékeiben.

A rendőrség tovább keresi a körözött férfit – közölték hétfőn reggel a hatóságok. Vasárnap éjszaka Bukarestből, valamint Arad és Krassó-Szörény megyéből érkezett erősítés a szökevény felkutatása érdekében; a belügyminisztérium különleges alakulatainak állig felfegyverzett tagjai a lakott településeken kívül az erdőket-mezőket is átfésülik, ugyanakkor a közúti forgalmat is ellenőrzik.

Egyébként a rablásért körözött férfit Marcel Ionel Lepának hívják, aki a rendőr lelövése után megpróbált eltulajdonítani egy személygépkocsit, ám egy másik egyenruhásnak sikerült megakadályoznia ebben. A gyanúsítottat a nyomába szegődő rendőrnek sikerült megsebesítenie, ennek ellenére a férfi elmenekült. Az országos rendőr-főkapitányság közölte, hogy három lövést adtak le a rendőrök Lepára, akit meg is sebesítettek, ennek ellenére a férfi elmenekült. A lugosi származású, 47 éves elkövető ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

A rendőrt egy 7,65 milliméteres, szerb gyártmányú pisztollyal lőtték meg.