Óvodásoknak és kisiskolásoknak is nyári felügyeletet nyújtanak Kolozsváron

Krónika 2019. május 23., 07:59

Idén is útjára indítja az ANYÓ Nyári óvoda programot az Argumentum Nostrum Egyesület, szerdától már lehet jelentkezni a www.anyo.ro honlapon – mondta Fekete Emőke főszervező, az egyesület elnöke.

Tavaly a Kolozs megyei Györgyfalván is megszervezték az ANYÓ programot Fotó: Vakarcs Lóránd

A nyári szünet idején június 17. és augusztus 30. között, 11 héten keresztül 15 helyszínen szerveznek gyerekfoglalkozást, összesen 51 óvónő, dadák és több önkéntes bevonásával. Az idén először indítanak csoportokat a 0–2. osztályos kisiskolásoknak is GRUND néven.

Összesen 45 óvodás ANYÓ, valamint 17 kisiskolás GRUND csoportba várják a jelentkezőket.

„Örülünk, hogy idén időben és helyszínek szempontjából kibővítve indíthatjuk ismét útjára nyári vakáció idejére gyermekfelügyeletet és tartalmas foglalkozásokat biztosító programjainkat. Ezúttal is a kisgyermekes dolgozó szülők segítségére szeretnénk lenni, a nyári gyerekfelügyelettel járó anyagi terhet is enyhíteni próbáljuk. Programjainkkal immár harmadik éve vidám kis közösséget formálunk Kolozsváron, amelynek részévé vállnak partnereink is, állami és felekezeti oktatási intézmények, valamint egyházközségek is, melyek helyet biztosítanak gyermekcsoportjainknak” – fogalmazott a főszervező.

Muszka-Pál Anna Éva óvónő szerint a programban részt vevő óvónők nemcsak felügyeletet biztosítanak a gyermekeknek, hanem érdekes és játékos vakációs kikapcsolódást is heti tematikus foglalkozásokon keresztül.