Johannis a topoloveni-i incidensről: még a kommunisták sem engedtek meg maguknak ilyesmit

Krónika 2019. május 22., 12:18

Még a kommunisták sem engedtek meg maguknak ilyeneket – jelentette ki Klaus Johannis államfő az Argeş megyei Topoloveni településen történt múlt hét végi incidens kapcsán, amikor a csendőrök bekísértek tíz, a PSD ellen tüntető személyt.

Fotó: Presidency.ro

Az államfő felidézte, hogy néhány elégedetlen ember „megengedte magának, hogy ne értsen egyet Liviu Dragneával, a PSD elnökével. „Odamentek és kifütyülték, mire berakták őket a furgonba és bevitték a rendőrségre. Még a kommunisták sem engedtek meg maguknak ilyeneket, ez azonban arrafelé akar vezetni bennünket. Én nem értek egyet ezzel, remélem, ti sem” – fogalmazott Klaus Johannis az EU.RO – Nyílt párbeszéd Európáról című könyvének craiovai bemutatóján.

Múlt pénteken Liviu Dragnea Topoloveniben tett látogatása közben a PSD ellen tüntető tíz személyt kísértek be a helyi rendőrségre.

A csendőrség tájékoztatása szerint a bekísért személyek nem rendelkeztek gyülekezési engedéllyel, és nem engedelmeskedtek a terület elhagyására vonatkozó felszólításnak.

Hétfőn a katonai ügyészség közölte, hogy hivatalból in rem (vagyis a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) eljárást indított az incidens ügyében. A nyomozó hatóság hivatali visszaélés, visszaélésszerű magatartás és szabadságtól való megfosztás gyanúja miatt kezdett kivizsgálásba.