Tizenegy megye 25 településén okozott károkat a viharos, csapadékos időjárás

Krónika 2019. május 21., 11:32

Tizenegy megye 25 településén és Bukarestben okozott károkat az elmúlt 24 órában a kedvezőtlen időjárás.

Fotó: igj.ro

Az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU) keddi tájékoztatása szerint Maros, Hargita, Beszterce-Naszód, Argeş, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Suceava, Teleorman és Vâlcea megyében, valamint Bukarestben adódtak problémák az esőzések és az erős szél miatt.

A katonai tűzoltóknak 25 lakóházból, 43 udvarból és 11 pincéből kellett kiszivattyúzniuk a vizet, a viharos szél által kidöntött 21 fát és egy villanyoszlopot kellett eltakarítaniuk.

A kidőlt fák 17 járművet rongáltak meg. Továbbá a kidöntött fák vagy az úttesten átfolyó hordalék miatt négy országútszakaszon (13B és 12C jelzésű országút Hargita megyében, 1D és 1B jelzésű országút Prahova megyében), valamint három megyeiút-szakaszon (153D jelzésű megyei út Hargita megyében, 102F és 100 C jelzésű megyei út Prahova megyében) voltak fennakadások a forgalomban.

Bukarestben a viharos szélben letört faágak megsebesítettek három személyt, őket enyhe sérülésekkel szállították kórházba. Jelenleg Beszterce-Naszód és Hargita megyében dolgoznak még a katonai tűzoltók a víz házakból, kertekből, pincékből való kiszivattyúzásán – adta hírül az IGSU adataira hivatkozva az Agerpres hírügynökség.