Erdélyi elnököt választott a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége

Krónika 2019. május 20., 18:50

Márton Zsuzsannát, a Szatmár megyei Egri község polgári párti polgármesterét választotta új elnökévé a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ).

Márton Zsuzsanna Fotó: MPP

A szervezet hétfői, szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint a hétvégén Budapesten rendezett tisztújító küldöttgyűlést az erdélyi, vajdasági, kárpátaljai, felvidéki és magyarországi családszervezeti vezetőket Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár köszöntötte. Beszédében hangsúlyozta, a magyar kormány elkötelezett abban, hogy a családok segítésével tegyen a társadalom elöregedése ellen.

A magyar kormány családsegítő intézkedéseit egy egyre terebélyesedő fához hasonlította, melyen már jól látszanak a legújabb hajtások is.

A rendezvényen a küldöttek Márton Zsuzsannát választották meg két évre a KCSSZ elnökének. A kétgyermekes családanya 2016 óta a Szatmár megyei Egri község polgármestere, mandátumát a Magyar Polgári Párt (MPP) színeiben szerezte. Az új elnök a gyermekvállalási kedv és a családbarát szemlélet erősítését, valamint a magyarság szülőföldön maradásának ösztönzését tartja a szövetség legfontosabb küldetésének. Biztos benne, hogy a hagyományos értékekre nyitott fiatalok közösségi életbe történő bevonásával és a szövetség tevékenységének széleskörű népszerűsítésével a Kárpát-medencei összefogás a vezetése alatt tovább erősödik majd.

Márton Zsuzsanna közölte, hatalmas megtiszteltetés számára az új tisztség. „Nem mindenkinek adatik meg ugyanis a lehetőség, hogy szűkebb környezetén kívül is cselekvően és felelősen részt vállaljon a közösségek, a családok felkarolását felvállaló mozgalmakban” – idézte az egri polgármestert az MPP közleménye. Márton Zsuzsanna hozzátette, az elnöki pozíció rengeteg feladattal, munkával jár. Közölte, a kihívások előtt tettre készen áll, a feladatok ellátásához kellő energiát érez magában, és biztos abban, hogy polgármesteri tapasztalatai is segítségére lesznek, hogy valóra váltsa a szövetség tevékenységéhez fűzött elképzeléseit.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége új, háromtagú elnökségében Pataki János leköszönő elnök elnökhelyettesként folytatja munkáját. A másik elnökhelyettes Gajda Nóra, a vajdasági Kolibri a Családokért Egyesület vezetője lett.