A Bánságba már beköszöntött az ítéletidő, fákat, oszlopokat döntött ki a viharos szél

Krónika 2019. május 20., 11:23

Jelentős károkat okozott a viharos időjárás Arad és Temes megyében, ahol fákat és villanyoszlopokat döntött ki az orkán erejű szél, ugyanakkor számos település áramszolgáltatás nélkül maradt.

Fotó: Veres Nándor

Arad megyében öt közút járhatatlanná vált hétfőre virradóra, miután a vihar fákat és villanyoszlopokat döntött ki. Tíz település mintegy 11 ezer háztartásában szünetelt az áramszolgáltatás – közölte a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU).

Arad megyében az elmúlt éjjel 22-szer kérte a lakosság a hatóságok segítségét a sürgősségi segélyhívó számon.

Az Agerpres hírügynökség jelentése szerint a heves vihar fákat és villanyoszlopokat döntött ki, járhatatlanná téve a 7-es, 79-es, 69-es országút, valamint a 709-es és 709E jelzésű megyei utak egyes szakaszait. George Pleşca, az ISU szóvivője közölte, a tűzoltók az ENEL csapataival, az útkarbantartókkal és önkéntes alakulatokkal karöltve igyekeztek mielőbb járhatóvá tenni az utakat, így hétfő reggelre megint zavartalanul lehetett közlekedni a kérdéses szakaszokon. A megyében mintegy 11 ezer háztartásban volt áramkiesés a vihar miatt.

A katasztrófavédelmi alakulatok közbelépésére volt szükség Temes megye több településén is, többek közt a megyeközpontban a vihar okozta károk elhárítására. Elena Megherea, a katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szóvivője arról számolt be, hogy az elmúlt éjszaka folyamán 14 segélyhívás érkezett, miután a vihar háztetőket, elektromos huzalokat, teraszokat rongált meg és fákat döntött az úttestre.

A tűzoltóalakulatoknak és önkénteseknek tizenkét kitört fát kellett eltávolítaniuk, amelyek úttestekre, gépkocsikra, épületekre vagy vezetékekre zuhantak.