Elütötte egy autó Novák Eduárd 13 éves fiát edzés közben – a fiú állapota stabil, a csíkszeredai kórházban ápolják

Hírösszefoglaló 2019. május 17., 13:05

Edzés közben ütötte el egy autó Novák Eduárd paralimpiai világbajnok kerékpározó 13 éves fiát csütörtökön.

Novák Eduárd felhívással fordult az autóvezetőkhöz, arra kérve őket, legyenek tekintettel az országutakon edző kerékpárosokra - Archív felvétel Fotó: Facebook/Sportolimpia

A Román Kerékpáros Szövetség elnöki tisztségét is betöltő paralimpiai versenyző, Novák Eduárd pénteken arról számolt be az Agerpres hírügynökségnek, hogy Edmond fia és Ingrid lánya a konstancai országos versenyre készülve edzettek az úton, hátulról nagyapjuk kísérte őket autóval. Csíkmindszenten egy kanyarban egy szemből jövő személygépkocsi, levágva a kanyart, a szembejövő sávra került, ahol a Novák-gyerekek kerékpároztak, és elütötte a fiút. Novák Edmond a térdein, a csípőjén, karjain és a fején sérült meg. Állapota stabil.

Novák Eduárd felhívással fordult az autóvezetőkhöz, arra kérve őket, legyenek tekintettel az országutakon edző kerékpárosokra.

„Megkérném a sofőröket, hogy tartsák tiszteletben a közutakon levő kerékpárosokat, mert nekünk is jogunk van ott közlekedni. Szabályosan megyünk, arra kérjük, hogy ők is tiszteljenek minket, vezessenek a szabályok betartásával, nekik is vannak gyermekeik otthon. (...) Edmond nyolcszoros országos bajnok, a legjobb a saját korcsoportjában, évek óta gyakorolja ezt a sportot, sokat fektettünk a karrierjébe, amely nagyon ígéretes. Egy arrogáns sofőr miatt tragédiák következhetnek be, életutak változhatnak meg. Most sokkos állapotban van a gyermek, hallani sem akar a bicikliről” – nyilatkozta Novák Eduárd.

Gheorghe Filip Hargita megyei rendőrségi szóvivő szerint a balesetért a személygépkocsi vezetője hibáztatható, aki a kanyarban átment a szembejövő sávra. A férfi 51 éves, csíkszeredai lakos. Gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt folyik kivizsgálás ellene.