Oltean Csongor: azért dolgozunk, hogy a fiatalok számára élhetőbb szülőföldet biztosítsunk

2019. május 16., 12:59

Azon kell dolgoznunk, hogy a fiatalok szívesen utazzanak, tanuljanak és dolgozzanak Európában, majd olyan otthon várja őket itthon, ahol családot és jövőt tudnak építeni – mondta el Oltean Csongor, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje Besztercén.

Fotó: Facebook/Oltean Csongor

A besztercei körúton előbb a helyi Magyar Házban jártak, majd a közeli Szentmátén, ahol a helyi lelkipásztor bemutatta a 2005-2010 között felújított templomot. A faluban Oltean Csongor egy olyan farmra tett látogatást, amely uniós területalapú és állatok utáni támogatásokból fejlődik – itt elhangzott,

ezeket a finanszírozási lehetőségeket az EU megszüntetné, az RMDSZ-re éppen azért van szükség az Európai Parlamentben, hogy megmaradjanak a lehetőségek.

A településen később választókkal beszélgetett a képviselőjelölt.

A nap folyamán Újősre is ellátogatott, ahol a falu lelkipásztora fogadta, majd egy helyi farmra, ahol a tulajdonossal az EU-s lehetőségekről egyeztettek, és egy idősotthonban is járt, az ott lakókkal beszélgetni. Később a településen is helyi magyar lakosokkal beszélgetett Oltean Csongor.

Besztercére visszatérve a Kultúrpalotában rendezett szalagavató ünnepségen vett részt, ahol az EP-képviselőjelölt elmondta, ő maga szórványból származik, ezért pontosan tudja, milyen fontosak az ilyen események. „Ma 24 besztercei fiatal lép ki a nagybetűs életbe. Egyetemre mennek, munkát vállalnak, és bármerre viszi őket az élet, érezni fogjak az Európai Unió közelségét.

Azon kell dolgoznunk, hogy ezek a fiatalok szívesen utazzanak, tanuljanak és dolgozzanak Európában, majd olyan otthon várja őket itthon, ahol családot és jövőt tudnak építeni”

– fogalmazott Oltean, kiemelve: ezeknek a fiataloknak élniük kell szavazati jogukkal, hiszen ők is tapasztalhatják: Beszterce nem volna Beszterce a mai formájában az EU nélkül.

„Mi fiataloknak, fiatalokkal és fiatalokért teszünk! Azt szeretnénk, ha számukra egy élhetőbb, kézzelfoghatóbb otthont tudnánk biztosítani. Ebben kérjük az Unió támogatását, hogy az egyre több vállalkozó fiatal könnyebben részesüljön támogatásban, nőjön a támogatási keret. Érezzek azt, hogy nem szükséges elhagyni szülőföldjüket azért, hogy megkapják azokat a körülményeket, amelyeket határon túl élvezhetnének. Mi bízunk egy erős Európában, egy fejlődő Erdélyben, amely csakis egy erős magyar képviselettel valósítható meg” – fogalmazott Zoltán-Sipos Tímea, a besztercei MADISZ elnöke.