Kerékpárosok és terepfutók százait várják a Szatmár megyei Tour de Turra

Krónika 2019. április 30., 13:18

Június 1-jén rendezik Szatmár megye legrégebbi kerékpárversenyét, a tavaly futóversennyel kibővített Tour de Turt, amelynek nevezési időszakát a szervezők május 10. éjfélig meghosszabbították.

Fotó: Tourdetur.ro

A szervezők lapunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint kerékpárosok és terepfutók százait várják Szatmár megye legrégebbi versenyére, amelyet az avasújvárosi Muzsdaji-tónál rendeznek június elsején. A biciklis és futóverseny a Muzsdaji-tó szomszédságában rajtol, a figyelem központjában továbbra is a Túr-menti védett területek állnak,

ezért a Kányaházi-tó, a Túr folyó és az avasújvároshegyi szőlős is felkerült a bejárandó útvonalra, így a résztvevők is megismerhetik a környék természeti értékeit.

A versenyre a következő távokon lehet nevezni. Mountain bike: 34 kilométeres táv, 930 méteres szintemelkedéssel; valamint maraton, 65 km, 1680 méter szintemelkedéssel. Futás: cross: 11 kilométer, 390 m szintemelkedéssel; félmaraton: 26 km, 970 m szintemelkedéssel.

Fotó: Tourdetur.ro

A szervező Erdélyi Kárpát-Egyesület Szatmár megyei szervezete szerint a táj szépsége azok elöl sem marad rejtve, akikben kevesebb versenyszellem rejtőzik, ugyanis biciklis kirándulást is rendeznek. Akik pedig csak a kellemes időtöltés kedvéért látogatnának ki a szabadba, mobilkiállításon csodálkozhatnak rá a táj egyediségére.

A nevezési periódust május 10. éjfélig hosszabbították meg; a nevezés a rövid pályákon 70 lejbe, a hosszú pályákon 90 lejbe kerül. Beiratkozni a start előtt is lehet majd, azonban ebben az esetben versenypólót nem biztosítanak. Részletekért és regisztrációért az érdeklődők felkereshetik a www.tourdetur.ro oldalát vagy az esemény Facebook-oldalát: Tour de Tur.