Kolozsváron népszerűsíti az úszást Hosszú Katinka, a magyar sport büszkesége

Páva Adorján 2019. április 26., 11:46

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka lesz a sztármeghívottja az Univer 24 – az úszás ünnepe elnevezésű kolozsvári sportrendezvénynek, amelyet október 12-13-án tartanak a Iuliu Hațieganu-parkban található Universitas úszóközpontban.

Fotó: Facebook

Az eseményt a kincses városbeli sportolókat tömörítő Sports Culture közösség szervezi. A 24 órás tömegrendezvény célja az úszás és a sport népszerűsítése.

„Csatlakozhatsz hozzánk, ha egyszerűen szereted az úszást, és szeretnél részt venni egy különleges közösségi eseményen az uszodában.

Csatlakozhatsz hozzánk, ha szeretnéd megismerni az úszósport legendáját, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát. Megosztja velünk gondolatait, úszni fog és autogramokat osztogat”

– áll a Facebook közösségi oldalon meghirdetett esemény leírásában.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A szervezők számos megmérettetéssel várják a vizes sport szerelmeseit. A tapasztalt sportolók 24 órás úszás révén tesztelhetik állóképességüket és határaikat. Ugyanakkor sportklubok és tanintézetek csapatainak, illetve családi és baráti társaságok, munkaközösségek jelentkezését is várják, az amatőrök és a profik is megtalálhatják a „nekik fekvő” programot. Az október 12-én, szombaton délelőtt kezdődő eseménysorozat vasárnap délig tart, a résztvevők az éjszakai, villanyvilágításos úszást is kipróbálhatják.

Fotó: MÚSZ/Derencsényi István

„Az Iron Ladynek is nevezett Hosszú Katinka úgy fogalmazott, mindegyik alkalommal, amikor vízbe ugrik, úgy érzi, hogy hazatér. Mi is hazavárunk mindenkit: a medencéhez!” – áll a szervezők felhívásában.