Hazaérkeztek az országba a merényletek idején Srí Lankán tartózkodó jászvásári iskolások

Krónika 2019. április 23., 16:47

Biztonságban az országba érkezett kedden az a jászvásári (Iaşi) iskoláscsoport, amelynek tagjai a robbantásos merényletsorozat sújtotta Srí Lankán tartózkodtak az elmúlt napokban.

Fotó: MTI/EPA/M.A. Pushpa Kumara

A román külügyminisztérium keddi tájékoztatása szerint a nemzetközi iskolai csereprogram keretében Srí Lankába látogatott tanulók ott-tartózkodásuk alatt Románia colombói nagykövetsége, illetve a kandy-i konzulátus képviselőinek támogatását élvezték.

A nagykövetség folyamatosan tartotta a kapcsolatot mind az ottani hatóságokkal, mind a román állampolgárokkal. A gyerekeket a colombói rendőrök kísérték el a helybéli reptérig, ahonnan felszállt a gépük.

A külügyminisztérium által a Srí Lanka-i robbantásos merényletek után létesített válságstáb folytatja tevékenységét – idézte a bukaresti szaktárca közleményét az Agerpres hírügynökség.

Az AFP beszámolója szerint keddre 310-re emelkedett a vasárnapi merényletek halálos áldozatainak száma, miután több sérült meghalt a kórházban. A hatóságok eddig 40 személyt vettek őrizetbe a támadássorozattal összefüggésben, amelyet egy helyi szélsőséges csoport, a Nemzeti Tauhít Dzsamaat követett el.