„Mélységesen elégedetlen” az Aranyosgyéres és Maroskece közötti autópálya-szakasz munkálataival a szállításügyi miniszter

Hírösszefoglaló 2019. április 16., 18:41

„Mélységesen elégedetlennek” mutatkozott kedden Răzvan Cuc szállításügyi miniszter a munka menetével az Aranyosgyéres – Maroskece közötti autópálya 15,6 kilométeres szakaszán, ezért a vállalkozót berendelték a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) székhelyére.

Răzvan Cuc szállításügyi miniszter (középen) előre be nem jelentett helyszíni látogatásaival próbálja hatékonyabbá tenni az autópálya-építést Fotó: Haáz Vince

A tárcavezető a szerdai találkozó kimenetelétől tette függővé, hogy felbontják-e a szerződést a vállalkozóval vagy sem.

Az Aranyosgyéres és Marosvásárhely között épülő autópályát négy szakaszra osztották, a többin kielégítőnek találta a munkát.

A Nyárádtő és Aranyosgyéres közötti sztrádán, amely szintén négy szakaszra oszlik, két szakaszt, összesen 14 kilométer hosszúságban, Nyárádtő és Radnót között, 2018 decemberében átadtak a forgalomnak.

A háromnegyedrészt a nagy infrastrukturális beruházások programjából (POIM), negyedrészt állami finanszírozással épülő sztrádát a tervek szerint év végéig kell megépíteni.