A Transregio kistérségi társulás megoldhatja a Várad melletti magyar falvak tömegközlekedési gondjait

Krónika 2019. április 16., 14:06

A Transregio elnevezésű kistérségi társulás jelentheti a megoldást a Nagyváradhoz közeli magyar falvakat érintő, áldatlan tömegközlekedési helyzetre – közölte keddi váradi sajtótájékoztatóján Zatykó Gyula és Habinyák István.

Habinyák István és Zatykó Gyula Fotó: EMNP

A politikusok emlékeztettek: a Hegyköz településein az egyik buszjáratot üzemeltető cég – veszteségességre hivatkozva – megritkította járatai számát, nehéz helyzetbe sodorva a megyeszékhelyre ingázó munkavállalókat és iskolásokat.

Zatykó Gyula az EMNP közleménye szerint elmondta: a nagyváradi metropoliszövezethez tartozó tizenkét önkormányzatból kettő (Bors és Váradszentmárton) tagja a Transregio elnevezésű kistérségi társulásnak, melynek fő tevékenységi területe a tömegközlekedés. Ezeken a településeken a nagyváradi helyi tömegközlekedési vállalat (OTL/HKV) rendszeres, jól kihasznált buszjáratokat tart fenn. A Néppárt politikusa kifejtette,

a Hegyköz települései társulási szerződéssel csatlakozhatnának a Transregióhoz, így lehetőségük lenne arra, hogy kérjék a HKV-t rendszeres buszjáratok indítására.

Zatykó szerint ezzel a – nagyváradi városvezetés által tett – megoldási javaslattal mindkét fél előnyökhöz jutna, hiszen a hegyközi lakosok könnyebben eljutnának a váradi iskolákba és munkahelyekre, a város munkaerőhiánnyal küzdő cégei pedig a közvetlen közelből jutnának munkaerőhöz.

Az EMNP országos alelnöke szerint a hegyközi buszjáratok valószínűleg veszteséget termelnének, így azok kompenzálására anyagi forrást kell előteremteni. Zatykó Gyula úgy véli, itt jutna szerephez a Bihar Megyei Tanács, amely a törvény által megengedett módon, anyagilag támogathatná a Transregióhoz csatlakozó önkormányzatokat a buszjáratok fenntartásában. Ha mindez megvalósul, a HKV-ra egy hatvan új buszból álló flotta beszerzése várna, amit európai uniós támogatások felhasználásával, közbeszerzési eljárások keretében fokozatosan, egészen 2023-ig hajtanának végre – vázolta Zatykó Gyula.

Habinyák István, a néppárt nagyváradi szervezetének alelnöke arról számolt számolt be, hogy

a buszjáratok elindítása érdekében – támogatva a nagyváradi önkormányzat javaslatát – a párt hegyközi szervezetei rövid idő alatt több mint 400 támogató aláírást gyűjtöttek össze, melyeket iktattak is a Transregiónál.

Következő lépésben a néppárt helyi önkormányzati képviselői határozati javaslatokat nyújtanak be az érintett önkormányzatoknál, amelyekben az adott település és a Transregio közötti társulási szerződés megkötését kérik. Habinyák és Zatykó reményét fejezte ki, hogy pártállástól függetlenül mindenki támogatni fogja a néppártos javaslatot, „hiszen az a hegyközi emberek érdekeit szolgálja”.