Elaludhatott a mikrobusz sofőrje, négyen meghaltak a vasúti átjárónál történt balesetben

Krónika 2019. április 16., 12:13

Négy halálos áldozata van a hétfő este a Buzău megyei Bîlhacu településen történt súlyos balesetnek, amelyben egy személyszállító kisbusz összeütközött a vonattal a vasúti átjárón.

Fotó: Observator Tv

Három személy, két férfi és egy nő a helyszínen életét vesztette, holttestüket a tűzoltóknak kellett kivágniuk a kisbusz roncsai közül. A negyedik személy, egy 24 éves nő kedd reggel halt meg a Buzău Megyei Kórház intenzív osztályán – nyilatkozta Adrian Zoican, a kórház sürgősségi osztályának vezetője az Agerpres hírügynökségnek.

További két személy, egyikük a kisbusz sofőrje, kritikus állapotban van, tíz sebesült pedig túl van az életveszélyen, számolt be Zoican. Három személy könnyebb sérüléseket szenvedett.

Adriana Bunilă, a Buzău Megyei Kórház szóvivője korábban úgy tájékoztatott, hogy 13 sérültet szállítottak a kórházba, közülök tíznek az állapotát sikerült stabilizálni, de három személy állapota, köztük a kisbusz sofőréé, kritikus; egyiküket a Ploieşti-i idegsebészetre szállították.

Silviu Dinu rendőr-főbiztos, a Buzău megyei közlekedésrendészet vezetője elmondta, az első vizsgálatok szerint a 2B jelzésű országúton közlekedő kisbusz sofőrje figyelmen kívül hagyta a Bîlhacu település közelében levő vasúti átjáró leeresztett sorompóját és a fény- és hangjelzést, és összeütközött az érkező vonattal.

Rendőrségi források szerint az Aradról Tulcea felé tartó menetrend szerint közlekedő kisbusz sofőrje elaludt a kormánynál és áttörte a vasúti átjáró leeresztett sorompóját.