Obrigado, Antonio Conceicao! – megvált vezetőedzőjétől a Kolozsvári CFR

Krónika 2019. február 19., 12:42

A Kolozsvári CFR labdarúgócsapata közös megegyezéssel szerződést bontott Antonio Conceicao vezetőedzővel – közölte kedden délben honlapján a bajnoki címvédő klub.

Fotó: Kolozsvári CFR

„Köszönjük Toninak a profi munkát, amelyet csapatunk kispadján végzett az elmúlt hét hónap során, és sok sikert kívánunk neki a továbbiakban” – közölték a CFR hivatalos honlapján, amelyen románul és portugálul is köszönetet mondtak a szakembernek: „Mulțumim, Antonio Conceicao! Obrigado, Antonio Conceicao!”

Az 57 éves Antonio Conceicao tavaly júliusban tért vissza a fellegváriak kispadjára, 24 mérkőzés alatt 13 győzelmet, 7 döntetlent és 4 vereséget jegyzett.

A CFR jelenleg vezeti a Liga 1 alapszakaszát – 24 meccsen 48 pontot gyűjtött –, ám idén még nyeretlen: két döntetlent és egy vereséget jegyzett a bajnokságban. Emiatt két legfőbb riválisa, a Craiovai U és az FCSB három-három pontra megközelítette a címvédőt.

A portugál szakember számára nem újdonság a szakítás a fellegváriakkal: 2009-ben (a Román Kupa és a Szuperkupa elhódítása után), illetve 2016-ban (kupagyőzelmet követően) is szétváltak útjaik.

Conceicao helyét ideiglenesen Alin Minteuan, a második számú csapat trénere veszi át. Az alapszakasz soron következő, utolsó előtti fordulójában a kolozsváriak szombaton a Iași otthonában vendégeskednek.