Folytathatja munkáját a Csoknyai–Matics-kettős a magyar férfi kézilabda-válogatott élén

MTI 2019. február 12., 15:28

Csoknyai István és Vladan Matics közösen folytatja munkáját a férfi kézilabda-válogatott élén – döntött keddi rendkívüli ülésén a magyar szövetség (MKSZ) elnöksége.

Vladan Matics és Csoknyai István Fotó: Polyák Attila/Origo

Az MKSZ tájékoztatása szerint az elnökség értékelte a januári, férfi világbajnokságot, valamint a magyar válogatott szereplését, és meghallgatta a két szakember beszámolóját. Utóbbit a testület elfogadta, indoklása szerint „az kellően reális volt, nem hallgatta el a hibákat, a válogatott kapcsán felmerült kihívásokat és a pozitívumokat sem”.

Az elnökség ezt követően – egyhangú döntéssel – június 30-ig megbízta Csoknyait és Maticsot a szövetségi kapitányi teendők további ellátásával.

A magyar együttes tizedik lett a 24 csapatos, dán, német közös rendezésű vb-n. Ezzel ugyan közvetlenül nem biztosította helyét olimpiai kvalifikációs selejtezőtornán, de még maradt esélye a részvételre.

A magyar válogatott ebben az időszakban az Európa-bajnokság selejtezősorozatában négy mérkőzésen szerepel. Az eddigi két fordulót követően két győzelemmel áll – Szlovákiát otthon, Olaszországot idegenben győzte le –, áprilisban a hozzá hasonlóan hibátlan oroszokkal találkozik kétszer, majd június közepén kerül sor a szlovákok és az olaszok elleni újabb mérkőzésekre. A kontinensbajnokságra az első és a második helyezett jut ki.