Tiltakozik a Sepsi OSK vezetősége a dinamós szurkolók magyarellenes kirohanása ellen

Krónika 2019. február 11., 14:43

A Bukaresti Dinamo labdarúgóklub szurkolóinak magyarellenes megnyilvánulásai ellen tiltakozik a Sepsi OSK a Román Labdarúgó-szövetségnél (FRF) és a Hivatásos Labdarúgóligánál (LPF).

A Dinamo drukkerei a Székelyföld autonómiája ellen is állást foglaltak

Szerkesztőségünkhöz hétfőn eljuttatott közleményében a sepsiszentgyörgyi klub vezetőinek és szurkolóinak nevében mélységes csalódottságának adott hangot annak kapcsán, hogy továbbra sem szűnnek a csapatot célzó magyarellenes, xenofób szurkolói megnyilvánulások. A Liga 1-ben érdekelt gárda állásfoglalása azzal áll összefüggésben, hogy a Bukaresti Dinamóval vívott szombati összecsapáson a fővárosi csapatot elkísérő drukkerek egy része minden korábbi esetet felülmúlóan gyalázkodtak, emberi és nemzeti méltóságukban megalázva a Sepsi OSK-hoz tartozó embereket.

Valamennyi arra hivatott fórumon és a nyilvánosság előtt is tiltakozunk a történések ellen, és az eddigieknél jóval határozottabb fellépést sürgetünk az illetékes szervektől a hasonló megnyilvánulások visszaszorítása érdekében” – szerepel a székelyföldi klub állásfoglalásában.

A Sepsi OSK fontosnak tartja a nyilvánosság tudomására hozni, hogy a szombati mérkőzést megelőző technikai ülésen a klub sportigazgatója, Bokor János többször is felhívta Aron Huzu játékvezetői megfigyelő, Ionuț Coza negyedik játékvezető és Cătălin Popa, a labdarúgóliga küldöttének figyelmét a várható atrocitásokra. Azt kérte, hogy bármilyen hasonló esemény alkalmával érvényesítsék a szabályokat, szükség esetén pedig állítsák meg a mérkőzést. A tévéközvetítések révén is egyértelmű nyilvánosságot kapó gyalázkodó skandálások és feliratok megjelenése ellenére sem a játékvezető, sem a megfigyelő nem tartotta indokoltnak a mérkőzés megszakítását.

A Sepsi OSK felkérte a Román Labdarúgó-szövetséget (FRF) és Hivatásos Labdarúgóligát (LPF), hogy mindezek ismeretében elemezze a történteket, és hozza meg a megfelelő intézkedéseket. Egyébként a szombati mérkőzés 1-0-ás vendéggyőzelemmel zárult.