Autós üldözés során tévedésből fejbe lőttek egy járókelőt a rendőrök Maros megyében

Krónika 2019. február 09., 15:11

Egy menekülő autós üldözése közben tévedésből fejbe lőttek a rendőrök egy nőt a Maros megyei Magyarón, az áldozatot súlyos állapotban kórházba került.

Rendőrségi források szerint a szászrégeni közlekedésrendészet munkatársai péntek este fel akartak tartóztatni egy személygépkocsit, annak vezetője azonban továbbhajtott. A rendőrök követték az autót, és mivel az Marosvécs felé száguldott, riasztották ottani kollégáikat, akik aztán Magyarón próbálták megállítani a menekülő sofőrt, de az ő jelzéseikre sem állt meg.

Az egyik rendőr ekkor szolgálati fegyverével rálőtt az autóra, az egyik lövedék azonban egy gyalogos nő fejét találta el.

Az Agerpres hírügynökség tudósítója szerint a rendőrök elsősegélyben részesítették a sérültet, akit aztán mentővel előbb a marosvásárhelyi, majd a kolozsvári kórházba szállítottak.

A menekülő autóst végül Ratosnyán sikerült leállítaniuk és azonosítaniuk a szászrégeni közlekedésrendészet munkatársainak. A Maros megyei rendőr-főkapitányság egyelőre nem bocsátott ki hivatalos állásfoglalást az üggyel kapcsolatban.