Tăriceanu: rekord hosszúságú autópálya építését vállalta 2019-ben az országos közútkezelő társaság

Hírösszefoglaló 2019. február 08., 11:07

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság rekord hosszúságú, 180 kilométer autópálya építését vállalta 2019-ben – nyilatkozta csütörtök este az Antena 3 televízió műsorában Călin Popescu-Tăriceanu, az ALDE elnöke.

Elúszik? Rosszul állnak az A10-es autópálya Gyulafehérvár és Nagyenyed közötti szakaszának megépítésével is Fotó: Facebook/Asociatia Pro Infrastructura/Elion
Idén befejezik a Lugos–Déva (47 km), a Szászsebes–Torda (41), a Radnót–Aranyosgyéres (33), a Berettyószéplak–Magyarnádas (96) sztrádaszakaszokat,

jövőre pedig tervben van a Nagyszeben–Fogaras (73) autópálya megépítése” – részletezte az Agerpres szerint a pártelnök.

A Ploieşti–Comarnic–Brassó-szakaszról azt mondta, hogy az a köz- és magánszféra együttműködésében tervezik megépíteni, itt májusra várható eredményhirdetés.

Amint arról beszámoltunk, az infrastrukturális projekteket árgus szemekkel követő Pro Infrastruktúra Egyesület ezzel szemben azt állítja, hogy távolról sem elég a kormány által sztrádaépítésre előirányzott pénzösszeg. A legoptimistább forgatókönyv szerint is alig több, mint 60 kilométerrel bővülhet idén az autópálya-hálózat.

{K1}