Kemény edzésprogramon kell részt vennie a Sepsi OSK sérült alapemberének

Pál Gábor 2018. november 20., 14:10

Másfél hónapja nem tud játszani Fülöp István, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgója, aki keresztszalag-szakadást szenvedett. A támadó keményen dolgozik, hogy mihamarabb pályára léphessen és segíthesse csapatát.

Fülöp István (a levegőben). Nem tudni, hogy mikor épül fel teljesen. Csak tavaszra várható a felépülése Fotó: Pál Árpád

– Az utóbbi periódusban hosszú időt kellett kihagynia sérülések miatt. Hogyan éli ezt meg?

– Nehéz, de fejben itt vagyok, és remélem, hogy mihamarabb túljutok rajta. Türelmesnek kell lenni, ki kell várni a megfelelő időpontot.

– Jelenleg hogy áll a felépüléssel?

– Egy hónapja műtöttek meg Brassóban, azóta naponta visszajárok kezelésre. Annál a stádiumnál tartok, hogy már be tudom hajlítani a lábam kilencven fokba. Tíznaponta változnak a gyakorlatok, amiket el kell végezni, körülbelül három, három és fél hónap után kezdhetek majd el  kocogni. Öt-hat hónapot ki kell várni, azelőtt nem szabad játszani.

– Most mivel tölti a mindennapjait?

– Azon kívül, hogy kezelésre járok, itthon is még kétszer végrehajtom ugyanazokat a gyakorlatokat, amiket a kezelésen. Jegelem a lábam, itthon vagyok, pihentetem. Egyelőre több időt tudok tölteni a családdal. Ahogy telik az idő, egyre többet kell gyakorolnom, lesz olyan nap is, hogy öt-hat órát kell edzenem, tehát nem mondhatom, hogy több időm lesz a családdal foglalkozni, mint amikor játszhatok. Annyiban más, hogy most nem utazom el a csapattal.

Fotó: Pál Árpád

– De azért követi a csapat eredményeit?

– Természetesen, elmegyek az edzésekre is, együtt vagyunk a csapattársakkal.

– A Sepsi OSK most egy kis hullámvölgybe került. Mit gondol, mi lehet az oka?

– Nem vagyok edző, hogy megmondhassam az okát. Szerintem az eddig elért eredmények megfelelnek az elvárásoknak. Most egy kis szerencsével lehetnénk a második-harmadik helyen. Valami oka biztosan van annak, hogy nincsenek olyan jó eredmények, mint korábban, de hát minden csapatnak van hullámvölgye, amikor nem megy jól a játék. Nem lehet mindig nyerni.

– Hogyan látja, az alapszakasz után be tud jutni a csapat a felsőházi rájátszásba?

– Van rá esély, de nagyon nehéz lesz. Kemény meccsek vannak, azonban egy kis szerencsével be lehet jutni a felsőházi rájátszásba. Ahhoz, hogy oda kerüljünk, mindenáron meg kell verni az Astra Giurgiut. Talán ez lesz az egyik legfontosabb meccs (a labdarúgó 1. Liga 16. fordulós mérkőzése november 24-én, szombaton 16 órakor kezdődik a sepsiszentgyörgyi stadionban – szerk. megj.). Nagy élmény volna, ha a második szezonjában felsőházi rájátszásba jutna a csapat. Nehéz lesz, de mindenki azon dolgozik, hogy ez megvalósuljon.

Fotó: Pál Árpád

– Mennyi esély van arra, hogy az alapszakasz után Fülöp István a rájátszásban újra be tudjon épülni a csapatba?

– Erre egyelőre semmit nem tudok mondani. Reméljük a legjobbakat, hogy pár meccsen még fogok játszani. Ez függ a szervezetemtől, és attól, hogy a lábam miként fogja bírni a gyakorlatokat, megerőltetéseket. Előre nem lehet megmondani, hogy mennyi idő után tudok visszatérni.

– Gondolom, hiányzik a foci.

– Igen, nagyon.

{A}

Életrajzi adatok
Fülöp István 1990. május 18-án született Marosvásárhelyen. Sáromberki sportkedvelő család tagjaként korán elkezdett futballozni. Szülővárosában a Szász Albert Sportlíceum diákjaként indult el futballkarrierje. Onnan Nyárádszeredába vezetett az útja, ahol a helyi csapatnál foglalkoztatták. Első felnőtt profi klubja a Szászrégeni Avântul volt, 19 évesen a harmadosztályos bajnokságban rúghatta a bőrt. Itt három évet töltött, majd 2012-ben átigazolt az FC Botoșani csapatába, ahol majdnem öt évet húzott le, az elsőt a 2. Ligában, a többit az élvonalban. 2017 januárjában a moldvai együttesből a Diósgyőri VTK-hoz igazolt, onnan pedig kölcsönbe visszatért az 1. Ligába, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-hoz, amely 2018-ban megszerezte a játékjogát is. Két poszton is bevethető, jobbszélsőként és támadó középpályásként. Testvére, a 21 esztendős Loránd ugyancsak profi labdarúgó, korábban egy szezont ő is a Sepsi OSK-nál töltött (2015–2016), azóta az FC Botoșani-nál játszik.