A vidámság és rock’n’roll hangja: a kolozsvári FUNKorporation zenekar új dala egyszerre szól a szerelemről és elengedésről

2018. október 03., 11:39

Purple love címmel megjelent pár napja a kolozsvári FUNKorporation zenekar készülő lemezének legújabb dala. A garage funk, jazzy soul és balkán pop stílust képviselő formáció új zeneművéről és albumáról Székely Erika, az együttes énekese számolt be a Krónikának.

Fotó: Facebook/FUNKorporation

Elérhetővé tette a rajongók számára készülő lemezének legújabb dalát a kolozsvári FUNKorporation zenekar. A pár napja megjelent Purple love (Bíbor szerelem) című zeneműhöz videóklipet is készített az együttes.

Székely Erika, a zenekar énekese és egyben a dalszöveg szerzője lapunknak elmondta, a Purple love egyszerre szól a szerelemről és elengedésről, valamint reményt, erőt kíván adni.

Az új szerzeményünket lehet szerelmes dalként értelmezni vagy egyszerűen valamilyen motivációnak arra vonatkozóan, hogy az ember bizonyos pillanatokban elengedje a saját problémáit. Mindig több fény van az ember életében, mint amire gondol, mindig van esély több szeretetre vagy jobb embernek lenni”

– fogalmazott a bandatag. A videóklip hátteréről elmondta, nagyon sokat ötleteltek, nevettek, szórakoztak: „vidámság volt és rock’n’ roll.” A felvételt több felvonásban forgatták le, a helyszínek sokszínűsége pedig még dinamikusabbá teszi a számot. Folytonos mozgást észlelünk, amelynek célja felerősíteni a szöveget, és élvezhetőbbé tenni a videót. „Az ember folyamatos mozgásban van, ahogy mozog, úgy változnak körülötte a dolgok” – tette hozzá.

A FUNKorporation tagjai jelenleg folyamatosan a stúdióban dolgoznak az új számokon, hogy október végére megjelenhessen az új lemez,

amelyen az új dalokon kívül régiek is vannak, viszont csak saját szerzeményeket válogatnak össze, illetve lesz pár közös zenemű más művészekkel. Az albumot Szántó Lorándnak, egykori zenésztársuknak dedikálják, aki lélekben ott van minden dalban.

A zenekar terveivel kapcsolatban Székely Erika elmondta, november 6–10. között erdélyi turnéra indulnak azzal a céllal, hogy a régi és új dalokat még többen megismerhessék. Az együttes ugyanakkor október 7-én fellép a temesvári Street Food Fesztiválon, valamint a Very Cool People lett zenekarral közösen november 8-án ad koncertet Marosvásárhelyen.

A 2011-ben alakult, garage funk, jazzy soul és balkán pop stílust képviselő zenekar jelenlegi tagjai: Horváth Hannah – vokál, Székely Erika – vokál, Halmen József – gitár, Sándor László – basszusgitár, Balla Szabolcs – szaxofon, Túrós Tamás – harsona, Bajusz Gábor – dobok.

Tőkés Hunor