Különbuszok a kolozsvári diákoknak

Krónika 2018. szeptember 11., 13:07

Kolozsvár önkormányzata kísérleti jelleggel olyan projektet indít útjára, amely a kisiskolások szállítását biztosítaná – olvasható Oláh Emese kincses városbeli alpolgármester Facebook-oldalán.

Fotó: facebook.com/Emil Boc

Első lépésben a járatok a Monostor, Mărăști, Hajnal és Györgyfalvi negyedet kötnék össze a központtal. A járatok a Nicolaie Bălcescu és az Avram Iancu iskolákig közlekednek, de természetesen minden központi oktatási intézménybe járó elemista (előkészítős, illetve I– IV. osztályos) gyerek is igénybe veheti.

Fontos, hogy ezeket a „Transport elevi” felirattal ellátott buszokat kizárólag a kisiskolások és kísérőjük veheti igénybe.

A helyi rendőrség fokozottan felügyeli azt, hogy ne használja más a járműveket, valamint azt, hogy biztonságosan megérkezhessenek a kisgyerekek az iskolába. Az indulási időpontokat az érintett iskolákkal egyeztetik. Amennyiben látható eredménye van a kezdeményezésnek, akkor a hálózatot kibővítik Kolozsvár más negyedeire is, így talán elkerülhető lenne a reggeli csúcsforgalom.

Az alpolgármester arra biztat minden kisiskolást és szülőt, hogy bátran használja ezeket az iskolabuszokat, hiszen ez biztonságos, gyors és olcsó közlekedési lehetőség.