Elhatárolódik a politikai vitáktól Carmen Dan belügyminiszter

Hírösszefoglaló 2018. szeptember 05., 12:56

Amíg ő vezeti a belügyminisztériumot, az intézmény nem fog politikai vitákban részt venni – jelentette ki szerdán Carmen Dan belügyminiszter.

Kész magyarázatot adni az augysztus 10-ei bukaresti eseményekkel kapcsolatban Fotó: Facebook

Carmen Dantól azt kérdezték az újságírók, hogyan kommentálja, hogy Bukarest főpolgármestere, Gabriela Firea a lemondását kérte a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottsági ülésén.

Én nem fogok a belügyminisztérium lépcsőin válaszolni ilyen jellegű, politikai felhangú kijelentésekre. Amíg én vagyok a belügyminiszter, ez az intézmény nem fog politikai vitákban részt venni. Semmiféle politikai nyilatkozatot nem fogok tenni ennek a minisztériumnak a lépcsőiről”

– fogalmazott Carmen Dan.

Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint a belügyminiszter egy szerdai nyilatkozatában kijelentette:

hajlandó az ügyészségen és a parlament előtt válaszolni a Victoriei-téri, augusztus 10-ei tüntetésen történtekkel kapcsolatban.

Carmen Dan azt mondta, egyelőre semmiféle felszólítást nem kapott arra, hogy az ügyészek előtt adjon magyarázatot az augusztus 10-ei eseményekkel kapcsolatban, de ha erre sor kerül, kész megjelenni a büntetőjogi nyomozó hatóságok előtt.

Hozzátette: nemcsak az ügyészek, hanem a parlamenti bizottságok előtt is hajlandó beszámolni a történtekről, sőt, bízik benne, hogy a parlamenti képviselők megtalálják a módját, hogy „intézményes keretek között” tisztázhassanak minden részletet a történtekkel kapcsolatban.