A személyszállítás felfüggesztésével fenyegetőzik a fuvarozók szövetsége

Hírösszefoglaló 2018. augusztus 29., 17:22

A Romániai Fuvarozók Szövetsége (FORT) felfüggeszti szeptember elején a megyei és megyék közti személyszállítást, tiltakozásul a kormány őket érintő intézkedései ellen – tájékoztat  az Agerpres a FORT szerdai közleményét idézve.

A buszstopp érzékenyen érintené az ingázókat Fotó: Veres Nándor

A szövetség meglátása szerint a szállítási minisztérium erőszakkal gyúrná le a szállítók torkán a „legrosszabb” receptet, amely többek között liberalizálná a megyék közti személyszállítást.

A közlemény szerint a minisztérium kezdeményezése

szétveri a komoly szállító cégeket, amelyek kibírták az eddigi változtatásokat, saját erőből építettek autóbusz állomásokat és úgy döntöttek, hogy nem hagyják el ezt az országot”.

Az állítják: több javaslattal is előálltak a vonatkozó rendelet tekintetében, de Lucian Şova miniszter ezek közül egyetlen egyet sem vett figyelembe.

Egy júliusi közleményében a FORT arra figyelmeztetett, hogy nem kell megnyitni a külföldi fuvarozók előtt a belső piacot, hisz a teljes Európai Unióban, „a liberalizálás nem más, mint egy átláthatatlan elmélet, amely azt szolgálja, hogy a nyugati vállalatok a keleti piac minél nagyobb hányadát megszerezzék”.