Összehívta Klaus Johannis államfő a CSAT ülését

Hírösszefoglaló 2018. augusztus 24., 13:45

Klaus Johannis államfő szeptember 4-re összehívta a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) ülését. A napirenden többek között a védelem területén tevékenykedő intézmények költségvetés-kiigazításának megvitatatása szerepel – közölte pénteken az Államelnöki Hivatal.

A Legfelsőbb Védelmi Tanács szeptember 4-én ül össze.

A dokumentum szerint a CSAT titkársága kidolgozott egy határozattervezetet a védelem területén tevékenykedő intézmények költségvetés-kiigazításával kapcsolatban, amelyről augusztus 21-én értesítette a pénzügyminisztériumot és a tanács tagjait.

A CSAT működési szabályzata szerint, a határozatot a tagok egyöntetű egyetértésével lehet meghozni. Minthogy azonban a CSAT nem minden tagja értett egyet a javasolt módosításokkal, Klaus Iohannis a tanács összehívásáról döntött, hogy kielemezzék a költségvetés-kiigazítás tervezetét. Az államfő 2018. szeptember 4-én 13 órára hívta össze a Legfelsőbb Védelmi Tanács ülését.

Az elnöki hivatal közleménye szerint a CSAT titkársága mindenben betartotta a vonatkozó jogszabályokat.

A kormány kedd este jelentette be, hogy levelet intézett Klaus Johannishoz, amelyben kéri, hogy az államfő hívja össze a CSAT ülését.

Ezt megelőzően az államelnöki hivatal azt közölte, hogy a CSAT főtitkára egyénileg kéri a tagok beleegyezését, hogy módosító javaslatot terjesszenek elő a védelem területén érintett intézmények tervezett költségvetés-kiigazításához – adta hírül az Agerpres.