Románok loptak kisbuszt az olasz futballklubtól, a magyar határrendészek visszaszolgáltatták

Bede Laura 2018. augusztus 09., 12:19

Román állampolgárok lopták el egy olaszországi futballcsapat kisbuszát; a járművet a magyarországi rendőrök találták meg, amit az itáliai klub illetékesei személyesen köszöntek meg a magyar hatóságoknak.

A román tolvajok által ellopott kisbusz Fotó: Police.hu

A magyar rendőrség tájékoztatása szerint a Romans d'Isonzo futballklub (Romans d’Isonzo kis település Itália északkeleti felében) saját pénzen vásárolt járművét még június 22-én lopták el, miután betörtek a klubhoz. A kisbusz annyira új volt, hogy még lopás után járó biztosítás sem volt rajta. A járművet azonnal feltették a nemzetközi körözési listába, hátha Európán belül valahol felbukkan.

A Police.hu oldalon közölt tájékoztatás szerint a kisbuszra alig két nappal később, június 25-én hajnalban találatot is jelzett a Schengeni Információs Rendszer, hiszen a Csongrád megyei Kiszombornál két román férfi megpróbált kilépni vele Magyarországról.

Mivel nagyon kevés kilométert ment a jármű és a benne utazók viselkedése is gyanús lett a szolgálatban levő magyar határrendészeknek, a buszt kockázatelemzés alapján alapos vizsgálatra félreállították. Ekkor derült ki, hogy azt az olasz hatóságok keresik.

A futballklubnak Csongrád megyei kötődése is van, egyik ismerősük jelezte nekik, hogy a Police.hu-n megjelent egy cikk az általuk keresetthez hasonló kisbuszról. Ezzel egy időben a tulajdonosok hivatalosan is értesültek arról, hogy a járművet a magyar hatóságok megtalálták. Így megfelelő papírok és engedélyek birtokában Csongrád megyei ismerősük visszaszállította a kisbuszt Olaszországba.

Az olasz futballklub képviselői megköszönik a magyar határrendészek segítségét Fotó: Police.hu

A klub tagjai annyira hálásak voltak, hogy augusztus 7-én ellátogattak a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltségre, hogy az ott dolgozó rendőrök munkáját személyesen köszönjék meg egy baráti kézfogással.