„Kiollózta” magát a Kolozsvári CFR a Bajnokok Ligájából, így a Malmővel játszik a Vidi

2018. augusztus 02., 13:51

A MOL Vidi teljesítette a rá eső részt, és a CFR is megtörte a gólcsendet, de a román és a magyar labdarúgó-élvonal elmúlt szezonjának győztesei mégsem fognak találkozni a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében.

A CFR játékosai búcsút vettek a Bajnokok Ligájától Malmőben Fotó: Kolozsvári CFR

A székesfehérváriaknak ugyanis – az idegenbeli gól nélküli döntetlen után – elég volt a továbbjutásukhoz az, hogy Anel Hadzic emberelőnyben szerzett hajrágóljával 1-0-ra legyőzték hazai pályán a – három román válogatott futballistát foglalkoztató – bolgár Ludogorecet.

A kolozsváriak viszont 1-0-s vezetésükre választ kaptak Svédországban, így az 1-1-es végeredmény után – 2-1-es összesítettel – a Malmö lépett a következő szakaszba.

A fellegáriak szerda esti gólját a 36. percben Djokovic szerezte, aki egy pontrúgást követően ollózta hátrafelé a labdát, amely a kapufa segítségével jutott a hálóba. A fordulás után viszont Arlauskis kapus tehetetlen volt az izlandi Traustason 55. percbeli lövésekor, majd miután Culio a 76. percben begyűjtötte a második sárga lapját, már helyzetük sem akadt a kitűzött cél eléréséhez.

A CFR eredetileg nem számított ilyen korai búcsúra a BL-ben, ezért az sem jelent különösebben vigaszt, hogy az új szabályok szerint az Európa Liga harmadik selejtezőkörében folytatja jövő héten. Leendő ellenfele az örmény Alashkert és a montenegrói Sutjeska párharc csütörtök esti továbbjutója.

Eközben a BL-ben kitartó Vidi idegenben kezd majd a Malmö ellen kedden. A nem bajnokok ágán lesznek Benfica–Fenerbahce, Standard Liege–Ajax vagy éppen Prágai Slavia–Kijevi Dinamo csaták is. A playoff párosításait még a 3. kör első meccsei előtt, hétfőn kisorsolják.